Pancarta 08
Pancarta 02
Pancarta 01
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Les 3 Viles impulsen el projecte 'Treball, Talent i Tecnologia'
L'objectiu és fer costat a l'empresariat local i millorar l'ocupabilitat de les persones

Treball, Talent i TecnologiaEls ajuntaments de Caldes d’Estrac, Sant Vicenç de Montalt i Sant Andreu de Llavaneres, amb el suport de la Diputació de Barcelona, impulsaran a les 3 Viles el projecte ‘Treball, Talent i Tecnologia’. La primera acció ja està a punt i consistirà en l'elaboració d'un estudi sobre les necessitats formatives i de contractació de les empreses locals amb perfils tecnològics. Es tracta d'un projecte que els tres municipis tiraran endavant de manera transversal. «La nostra voluntat és promoure la digitalització de les empreses i millorar les competències digitals de les persones», afirma el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Freddy Freixas.

Des de la regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, s’anima als caldencs i les caldenques a seguir de ben a prop l’evolució del projecte, que s'ha batejat amb el nom ‘Les 3 viles, intel·ligents i sostenibles’. La iniciativa, que tindrà una durada de dos anys, està dotada amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 54.190 euros, dels quals 13.355,92 euros els rebrà Caldes d'Estrac; 16.015,19 euros, Sant Vicenç de Montalt; i 24.875,38 euros, Sant Andreu de Llavaneres.

L'objectiu és acompanyar empreses i persones autònomes en la seva transformació digital, detectar quines són les necessitats d'ocupació de les empreses i, per tant, capacitar la ciutadania en les competències digitals requerides en els llocs de treball.

LÍNIES D'ACTUACIÓ
- Línia 1. Anàlisi i diagnosi de la situació actual
- Línia 2. Aliances estratègiques i desenvolupament del pla integral
- Línia 3. Desenvolupament competencial de les persones
- Línia 4. Impuls de la capacitat productiva i transformació del teixit empresarial


OBJECTIUS
L'actual context ha accelerat la necessitat del comerç local de competir amb les grans plataformes: el confinament i les restriccions horàries han reduït el temps d'obertura física de les empreses i de les botigues i han disparat el consum a través de les xarxes. El projecte vol donar resposta a la necessitat del món empresarial, que requereix perfils preparats per treballar en aquests dos sectors: tecnològic i de distribució. De fet, l'objectiu és doble: millorar les competències digitals de les persones (i, per tant, millorar la seva ocupabilitat) i donar eines i recursos a les empreses per a poder iniciar o bé potenciar la seva transformació digital (plataformes de comercialització, softwares d'optimització de la distribució, eines de networking, banc de talent, etc.).

Les actuacions s'executaran de manera agrupada entre els municipis de Caldes d’Estrac, Sant Vicenç de Montalt i Sant Andreu de Llavaneres, i hi participaran entitats territorials ubicades a la ciutat de Mataró com la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) i l'Ateneu Cooperatiu del Maresme. L'àmbit territorial del projecte afecta 20.606 habitants, una població activa de 8.314 persones i unes 500 empreses. En concret, entre els tres municipis, el teixit productiu és de 524 empreses dedicades sobretot al turisme, el comerç i els serveis. Aquesta iniciativa vol impulsar aquestes empreses i promoure la creació de nous projectes que tinguin un perfil molt tecnològic.

Informació publicada el 25 de maig de 2021Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05