Pancarta 01
Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
L'arribada de la Flama del Canigó il·luminarà el municipi
Amb motiu de la nit de Sant Joan, el pròxim dimecres 23 de juny, de 19 a 20 hores, la plaça de la Vila acollirà l'arribada de la flama i la lectura del manifest

Sant Joan 2021El pròxim dimecres 23 de juny, la Flama del Canigó omplirà de llum el municipi. De 19 a 20 hores, la plaça de la Vila acollirà l’arribada i la lectura del manifest. Així mateix, els veïns i les veïnes que ho desitgin podran apropar-se a recollir la flama. L’acte estarà organitzat per l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, amb el suport d'Òmnium Cultural. «Serà una proposta íntima i propera, degut a la situació actual derivada de la Covid-19, en homenatge a les nostres tradicions i arrels, tot esperant que l’any vinent puguem tornar a organitzar la rebuda i la celebració que tots i totes desitgem», afirma el regidor de Cultura, David Salvà.

La matinada del dimarts 22 al dimecres 23 de juny, la Flama del Canigó es renovarà al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribuiran arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu i que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana. Enguany, la Flama del Canigó arribarà com sempre a tots els racons del territori, adaptada al context actual i garantint totes les mesures de prevenció i seguretat. L’endemà, dijous 24 de juny, serà la Diada Nacional dels Països Catalans.

Amb motiu de la nit de Sant Joan, l’Ajuntament recorda també que està totalment prohibit encendre fogueres a les platges. En aquest sentit, la Policia Local vigilarà el front marítim amb l’objectiu de vetllar per la seguretat i el benestar de veïns i veïnes. Així mateix, el consistori demana responsabilitat, seny i civisme a la ciutadania i insta a recollir totes les escombraries que es generin en el marc de la celebració.

En aquesta línia, des de la Generalitat de Catalunya, es recomana celebrar la nit de Sant Joan en grups reduïts de persones, amb la família o els amics, i tenint molta precaució, tant per minimitzar els contagis de la Covid-19 com per prevenir els accidents per un mal ús del material pirotècnic. Així doncs, es demana evitar les aglomeracions, mantenir la distància interpersonal d’un metre i mig, portar la mascareta correctament posada i reforçar la higiene de mans, tot i que s’alerta que si es fa servir material pirotècnic, no s’utilitzi gel hidroalcohòlic.

Pel que fa a l’ús del material pirotècnic, s’aconsella comprar productes homologats, no guardar els petards a les butxaques, no subjectar-los amb les mans, no posar-los a prop de la cara o el cos i encendre sempre la metxa per l’extrem. També, es recomana recollir la roba estesa i els tendals i tancar portes i finestres. Així mateix, per tal d’evitar incendis, es prohibeix llençar coets o petards a menys de 500 metres de zones boscoses, llençar-los des de balconades i finestres, a l’interior de les cases o contra el mobiliari urbà. Per últim, si un petard no encén bé, s’aconsella no tocar-lo fins al cap de 30 minuts i remullar-lo.

Informació publicada el 16 de juny de 2021Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05