Pancarta 08
Pancarta 01
Pancarta 07
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Consells per a prevenir els incendis forestals al territori
El Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya alerta que tots els indicadors assenyalen que aquest estiu serà d'alt risc

Incendis 2021Les altes temperatures i la manca de precipitacions converteixen l’estiu en un moment d’alt risc pel que fa a la possibilitat de patir incendis forestals al territori. Amb la voluntat de prevenir-los i poder donar una resposta ràpida i eficaç, el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya compta amb el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT). El document té com a objectiu disposar d’una planificació acurada per tal de poder abordar situacions imprevistes o inesperades relacionades amb els incendis forestals. El pla estableix l’estructura de resposta, l’operativa i els procediments necessaris per a gestionar qualsevol classe d’incidència o emergència amb la finalitat de minimitzar els riscos, garantir la seguretat de la població i protegir els béns, les infraestructures i el medi ambient.

Incendis 2021Què puc fer per a prevenir els incendis forestals al meu municipi?

A més de les mesures de prevenció impulsades per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i els consistoris catalans, la població pot fer petites accions per a contribuir a minimitzar el risc de patir un incendi forestal al territori. Aquests són els principals consells:

- No llenceu burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.

- Si aneu al medi natural amb vehicle particular, aparqueu bé, sense envair camins i pistes. Cal deixar lliures les vies d’accés perquè hi puguin circular els vehicles d’emergència.

- No llenceu coets, petards o artefactes que continguin foc en zones de perill, ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades per bosc.

- No utilitzeu barbacoes que no estiguin autoritzades. Recordeu que han de ser d'obra i amb mataguspires.

- Les cremes de residus al jardí estan prohibides. Cal portar-los a l'abocador.

- No deixeu mai escombraries ni deixalles al bosc. Utilitzeu els serveis de recollida i els contenidors adients.

- Elimineu les branques que toquin la façana i allunyeu de la casa les reserves de llenya.

- Tingueu a punt eines bàsiques contra incendis (mànegues i destrals) i alguna reserva d'aigua.

- En cas d’una situació d’emergència, seguiu les indicacions de les autoritats i informeu-vos a través dels mitjans de comunicació social (ràdio, televisió, web, xarxes socials, etc.).

- Per últim, davant de qualsevol indici de foc, truqueu al 112.

Informació publicada el 5 de juliol de 2021Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05