Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
L'Ajuntament aprova la contractació per a la redacció del POUM de Caldes d'Estrac
El Pla d'Ordenació Urbanística Municipal en vigor data de l'any 1984 i després de gairebé quaranta anys, es troba totalment obsolet i sovint genera confusions en les interpretacions

Ple Extraordinari 28/12El passat dimarts 28 de desembre, el Ple de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac va aprovar la contractació per a la redacció del POUM de Caldes d'Estrac amb els vots a favor d'ERC, PSC i Gent d'Estrac i les abstencions de Junts per Caldes. El regidor d'Urbanisme, Miquel González, va explicar que un cop aprovat l'Avanç de POUM el pas següent era licitar el contracte per a l'elaboració del document. González va recordar que el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal en vigor datava de l'any 1984 i va constatar que gairebé quaranta anys després aquest estava totalment obsolet i sovint generava confusions en les interpretacions. González va afegir que amb el nou document es buscava una rebaixa del sòl edificat i impulsar un front verd a la part nord del municipi, entre moltes altres qüestions. Així mateix, González va puntualitzar que el contracte per a la redacció del POUM tenia un valor aproximat de 130.000 euros i estava dividit en tres anualitats. «Hem dividit els treballs en 36 mesos, una fita que ens hem marcat des de l'Àrea d'Urbanisme, tot i que sabem que es tracta d'un projecte molt complex, ambiciós i on volem arribar a amplis consensos», explica el regidor d'Urbanisme, Miquel González. De la mateixa manera, l'alcalde Òscar Baró va agrair la feina feta al llarg de tot l'any i en especial l'esforç dels darrers dies per part del personal administratiu, tècnic i jurista. Baró va explicar que els passos s'havien endarrerit a causa dels canvis als serveis jurídics municipals i del sorgiment de diferents prioritats que s'havien hagut d'abordar amb urgència. No obstant això, Baró va celebrar el fet de poder portar a aprovació plenària la licitació abans d'acabar l'any, com s'havia marcat l'equip de govern, i va recordar que es tractava d'un projecte de gran importància i per aquest motiu, va afegir que durant l'elaboració del document es buscaria el consens amb totes les formacions.

Per la seva part, Albert Batlle de Gent d'Estrac va coincidir en afirmar que la contractació per a la redacció del POUM de Caldes d'Estrac era un dels temes més importants pel futur del municipi, ja que es tractava de planejar i definir els criteris del creixement del poble pels propers vint o trenta anys. No obstant això, Batlle va lamentar que la licitació no s'hagués portat abans a aprovació plenària per tal d'intentar accelerar els processos. Per últim, Batlle va suggerir un seguit de canvis o modificacions a la documentació tècnica amb la voluntat de contribuir a millorar els plecs, com, per exemple, l'ampliació del termini de presentació de propostes. En aquesta línia, Joaquim Arnó de Junts per Caldes va celebrar el fet de portar a aprovació la contractació per a la redacció del POUM de Caldes d'Estrac, tot remarcant que el camí es va iniciar l'any 2014. Arnó va afegir que trobava a faltar una recerca de consensos per part de l'equip de govern i va afirmar que hagués volgut poder comentar tota la documentació tècnica amb anterioritat per tal de poder suggerir propostes. Arnó va coincidir amb Batlle en demanar una ampliació del termini de presentació de candidatures. Per últim, Arnó va destacar que el grup municipal de Junts per Caldes va exposar un seguit de suggeriments a l'Avanç de POUM que no van obtenir resposta i va alertar de la importància de complir estrictament tots els procediments per tal d'evitar possibles impugnacions en el futur.

Durant la sessió plenària extraordinària, es van portar també a aprovació una moció d'ERC i Junts per Caldes de suport al model d'escola i a la llengua catalana, que va ser aprovada amb els vots a favor d'ERC, Junts per Caldes i Gent d'Estrac i les abstencions del PSC; una moció d'ERC en relació amb la nova normativa que regula l'impost de la plusvàlua, que va ser aprovada amb els vots a favor d'ERC, Junts per Caldes i Gent d'Estrac i els vots en contra del PSC, i una moció del PSC per refer i reforçar el consens sobre el model lingüístic del sistema educatiu de Catalunya per millorar l'aprenentatge i ús de les llengües en un context plurilingüe, que no va ser aprovada amb els vots a favor del PSC i Gent d'Estrac i els vots en contra d'ERC i Junts per Caldes. Així mateix, es va deixar sobre la taula la moció del PSC per la lluita contra el canvi climàtic, suport al compliment del pacte verd europeu i manifestar el rebuig a la moratòria de la Generalitat de Catalunya respecte a les plantes de valorització energètica i es va decidir portar-la a aprovació a la sessió plenària ordinària del mes de gener. Tot seguit, l'alcalde Òscar Baró va donar compte del període mitjà de pagament del tercer trimestre de 2021 que se situava en els 76,19 dies.

Per últim, l'equip de govern va respondre les preguntes dels grups municipals. En primer lloc, Albert Batlle de Gent d'Estrac va preguntar per les converses amb la Generalitat de Catalunya sobre el pla director urbanístic dels sòls no sostenibles del litoral, on consten les dades dels dos sectors afectats del municipi, Can Comes i les escoles, pel consultori local i per la problemàtica generada per la presència de gallines i altres animals a un pati interior d'un habitatge. Batlle també va voler saber més sobre la implantació dels nous parquímetres de control de la zona blava, sobre les converses amb l'Agència Catalana de l'Aigua al voltant del soterrament de la Riera i sobre la situació de les càmeres de videovigilància i del personal de la Policia Local. Així mateix, Batlle va recordar a l'alcalde Òscar Baró el compromís de fer una reunió sobre el funcionament de l'EPEL. Tot seguit, Elisabeth Segura de Junts per Caldes va preguntar per les ocupacions il·legals d'habitatges, per la proposta que el seu grup municipal havia presentat sobre una nova ubicació pel consultori local i per una queixa ciutadana sobre un regidor de l'equip de govern. En aquest sentit, el regidor en qüestió i l'alcalde Òscar Baró han mantingut una reunió recentment amb la persona afectada i han solucionat el malentès. Per últim, Joaquim Arnó de Junts per Caldes va voler saber més sobre les obres del carrer Torrenova 40 i sobre la subvenció al Casal de la Gent Gran.

Escolta el ple:

Informació publicada el 31 de desembre de 2021Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05