Pancarta 08
Pancarta 02
Pancarta 07
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Caldes d'Estrac viu la Diada de Sant Jordi
La complicada situació meteorològica no va alterar la programació prevista i va permetre als caldencs i a les caldenques gaudir d'una bonica celebració popular al municipi

Sant Jordi 2022Sant Jordi 2022Sant Jordi 2022Sant Jordi 2022Sant Jordi 2022Sant Jordi 2022El passat dissabte 23 d’abril, Caldes d’Estrac es va omplir de roses, de llibres i de vida. Tot i els fenòmens meteorològics que van protagonitzar la jornada arreu del territori català, el municipi va poder portar a terme la programació especial prevista sense alteracions. A les 10 hores, va arrencar la nova edició de la Fira d’Entitats a l’Esplanada de Can Muntanyà, on els caldencs i les caldenques van poder conèixer de primera mà el ric teixit associatiu del poble. Enguany, l’Esplanada de Can Muntanyà va comptar amb les parades de l’Agrupació de Pensionistes i Tercera Edat, Aikido Estrac, Amics dels Bonsais, ANC - Territorial de Caldes d’Estrac, Biblioteca Can Milans, Creu Roja de Caldes d'Estrac, Arrels Cultura, Caldes pels Animals, Club de Patinatge Artístic de Caldes d’Estrac, Colla de Diables d’Estrac, Fundació Palau, AMPA Escola Sagrada Família i dels quatre grups municipals: ERC de Caldes d’Estrac, PSC de Caldes d’Estrac, Junts per Caldes i Gent d’Estrac.

Pel que fa a les activitats programades, a les 11 hores, l’escenari de l’Esplanada de Can Muntanyà va acollir una reeixida sessió de l’Hora del Conte de la mà de la Mercè Palay, qui va fer passar una gran estona als més menuts amb una selecció de contes protagonitzats per personatges tradicionals de la Diada de Sant Jordi. Tot seguit, hi va haver una gran exhibició de patinatge artístic del Club Patinatge Artístic Caldes d’Estrac i una sessió de micro obert a càrrec de la Fundació Palau. La colla infantil dels Diables d’Estrac va ser l’encarregada de tancar la bonica celebració popular amb una engrescadora actuació de lluïment, que va comptar amb la participació de l’Astharoth.

«Vull agrair enormement la implicació de les entitats locals, la feina del personal municipal i la participació dels veïns i de les veïnes en els diferents actes programats amb motiu de la Diada de Sant Jordi i molt especialment en la Fira d’Entitats. Sabem que les condicions meteorològiques del dissabte van ser molt adverses, però les ganes de sortir al carrer i gaudir de la cultura i de la vila van ser admirables», afirma el regidor de Cultura, David Salvà.

L’endemà, diumenge 24 d’abril, a les 11 hores, es va portar a terme la presentació del llibre ‘La sardana del segle XX’ a la Sala Cultural de l’Ajuntament. En primer lloc, l’alcalde Òscar Baró va donar la benvinguda a les persones assistents. Tot seguit, Joaquim Arnó, vicepresident del Consell Comarcal del Maresme, va dir unes paraules. A continuació, el musicòleg Òscar Crespo Arbonès i l’historiador, arxiver i director de l’Arxiu Comarcal del Maresme Alexis Serrano van parlar sobre el procés d’elaboració del llibre. En total, una vuitantena de persones van participar en l’acte, que va voler ser en essència un homenatge al mestre Mont i a la seva família. En aquest sentit, Remei Mont, filla del mestre Mont, va agrair la presentació del llibre i tota la tasca de difusió al voltant de la figura del seu pare. Un cop finalitzats els parlaments, l’Orfeó Parroquial El Delme de Sant Vicenç de Montalt, qui en el passat va tenir un fort lligam amb el mestre Mont, va interpretar quatre precioses cançons a la Sala Cultural de l’Ajuntament. Finalment, la Cobla Contemporània i la Colla Creixent van oferir una exhibició i una ballada de sardanes a la Plaça de la Vila i l’Ajuntament va organitzar un vermut popular i va regalar les darreres copes de cava commemoratives.

Prèviament, el divendres 22 d’abril, es va portar a terme la iniciativa intergeneracional ‘Lectura en Veu Alta: Paraules sentides per Sant Jordi’. L'Àrea de Gent Gran, l’Agrupació de Pensionistes i Tercera Edat, la Biblioteca Can Milans i l’Espai Jove de Caldes d’Estrac van impulsar l’activitat, que va comptar amb diverses persones voluntàries de diferents edats que van realitzar algunes lectures a les tres residències de gent gran del municipi.

Descobreix la galeria fotogràfica aquí.

Informació publicada el 26 d'abril de 2022Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05