Pancarta 07
Pancarta 08
Pancarta 01
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
La Fundació Palau inaugura l'exposició 'Del Balís al Túnel'
Una cinquantena de persones van assistir a la presentació, que va comptar amb la presència de quatre dels seus impulsors Núria Gifra, Lluís Grau, Maria Rosa Grau i Xavier Torrentó

Fundació PalauFundació PalauEl passat diumenge 24 d’abril, a les 12.30 hores, la Fundació Palau va acollir la presentació de l’exposició ‘Del Balís al Túnel. Sant Vicenç de Montalt, Caldes d’Estrac i Arenys de Mar’. La inauguració va comptar amb la participació d’una cinquantena de persones i amb la presència de l’alcalde Òscar Baró, la directora de la Fundació Palau, Anna Maluquer, i la Núria Gifra, el Lluís Grau, la Maria Rosa Grau i el Xavier Torrentó, part de l’equip que ha tirat endavant el reeixit projecte.

En concret, l’exposició presenta una sèrie de dibuixos de la Núria Gifra i Forés sobre l’edificació, existent, desapareguda o projectada, a l’espai comprès entre la via del tren i la costa i que abasta des de la Riera del Balís, a Sant Vicenç de Montalt, fins al túnel del tren a Arenys de Mar, passant per Caldes d’Estrac. Per a l’elaboració de la mostra, Gifra ha comptat amb el suport de Maria Rosa Grau i Molist, Xavier Torrentó i Molas, Lluís Grau i Molist i Jordi Sellarés i Serra. Així doncs, a través dels seus dibuixos, Gifra proposa un recorregut lineal que mostra allò que les finques ofereixen, o havien ofert, a l’espai públic en termes d’imatge arquitectònica i de l’activitat humana. De la mateixa manera, l’exposició conté fotografies i plànols, que complementen els dibuixos de Gifra, així com textos de Josep Pla, informació aportada per Jordi Sellarés i Serra en relació amb els usos de moltes d’aquestes edificacions durant la guerra civil i la immediata postguerra, i el material localitzat a l’Arxiu Nacional de Catalunya sobre projectes arquitectònics de Josep Puig i Cadafalch.

La mostra es podrà visitar de manera gratuïta fins al pròxim diumenge 22 de maig.

ACTUALITZACIÓ: Els pròxims diumenges 8 i 22 de maig, a les 12 hores, la Fundació Palau oferirà dues visites guiades a l'exposició 'Del Balís al Túnel' de la mà de Xavier Torrentó.

Informació publicada el 28 d'abril de 2022Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05