Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
La Fundació Palau presenta el Festival Poesia i + 2022
Del 28 de juny al 10 de juliol, Canet de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Sant Pol de Mar, Teià, Dosrius, Alella, Sant Vicenç de Montalt, Arenys de Mar i Caldes d'Estrac acolliran el festival

Poesia i + 2022Poesia i + 2022Poesia i + 2022Quins són els límits de la poesia? Fins on pot arribar l’expressió poètica i, sobretot, fins on pot arribar el seu poder d'incidència en un món salvatge com el d’avui? Amb aquestes dues preguntes, la Fundació Palau dona el tret de sortida a la nova edició del Festival Poesia i +, que en els darrers anys s'ha convertit en un dels festivals de poesia més importants de Catalunya i en una cita ineludible de la creació contemporània al territori català. Canet de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Sant Pol de Mar, Teià, Dosrius, Alella, Sant Vicenç de Montalt, Arenys de Mar i Caldes d’Estrac acolliran recitals, concerts, exposicions i altres accions artístiques que exploraran els límits de la poesia i el seu poder d'incidència en un món salvatge i convuls com l'actual.

La dissetena edició del festival proposa al públic sumar-se a una revolta plaent, que reivindica la força de la paraula, els espais on hi cap tothom, la dissidència i el compromís amb l'entorn i amb totes les vides. Mitjançant una programació actual, vinculada al territori, oberta i experimental, instintiva i intuïtiva, arrelada i lliure, el Festival Poesia i + 2022 torna a apostar per una nova generació de poetes i d'artistes de l'escena musical independent, i es reinventa amb nous formats i propostes singulars que eixamplen el paisatge poètic, amb l’únic objectiu d’acostar la poesia a tota mena de públics. En aquest sentit, el festival programarà activitats familiars i vetllarà per ser un espai accessible per a totes les persones, així com treballarà per a establir vincles amb col·lectius que generalment no se senten interpel·lats per les programacions culturals i construir ponts i lligams entre els diversos públics. Raquel Pena, Maria Callís, Pol Guasch, Anna Gas, Gonzalo Hermo, Antònia Vicens, Biel Mesquida, David Castillo, Rafael Vallbona, Chus Pato, Pascal Comelade + Enric Casasses, El Petit de Cal Erill, Inspira, The Tyets, Xarim Aresté, b1n0 + Maria Sevilla, Tarta Relena, Verde Prato, Ariox o Sandra Monfort són alguns dels noms de la nova edició del Festival Poesia i +.

En concret, a Caldes d’Estrac, la programació començarà el dijous 7 de juliol amb la inauguració de dues exposicions a la Fundació Palau ‘Exposició Guillem Viladot / Felipe Bosso: la descoberta concreta’ i ‘+ POESIA SI US PLAU. Soon in Tokyo i la imatge del Poesia i + (2013-2022)’ i les propostes de Manel Ollé, MuOM, Chus Pato, Gonzalo Hermo i Pascal Comelade + Enric Casasses. Tot seguit, el divendres 8 de juliol serà el torn de les propostes de Santiago Latorre, Ginebra Raventós, b1n0 + Maria Sevilla i Arnau Obiols. A continuació, el dissabte 9 de juliol, el municipi acollirà les propostes de 36+1 (Ricard Creus), Fam de Paraula i Terra, Nit de Poetes: Rafael Vallbona, Àngels Gregori i Jaume C. Pons Alorda, Tarta Relena, Rosa Suñer i Roser Domènech. Finalment, el diumenge 10 de juliol, el festival s’acomiadarà amb el taller per infants i joves ‘Exploradors, al poema!’ amb Josep Pedrals i les propostes d’Adriano Galante, Bartolomé Ferrando, Verde Prato i Jansky.

Per a més informació, es pot entrar al web oficial del Festival Poesia i + 2022.

Informació publicada el 7 de juny de 2022Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05