Pancarta 02
Pancarta 01
Pancarta 08
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Caldes d'Estrac escalfa motors per a la Festa Major 2022
Del 27 d'agost a l'11 de setembre, la vila s'omplirà de vida, de disbauxa i de xerinola de la mà d'una trentena de propostes culturals, esportives i lúdiques pensades per a petits, mitjans i grans

FM Caldes d'EstracFM Caldes d'EstracL’Ajuntament de Caldes d’Estrac ha presentat el programa d’actes de la Festa Major 2022. Després de dues edicions marcades fortament per l’emergència sanitària derivada de la Covid-19, la celebració popular torna completament a la normalitat i recupera alguns dels actes més esperats com el sopar popular de festa major, el ball de festa major, la passejada de gegants de Caldes d’Estrac, el ball de la gent gran i el correfoc. «De la mà de les entitats locals i en especial dels Diables d’Estrac, els pregoners d’enguany, hem construït una festa per a tots i totes, per a petits, mitjans i grans, per a veïns i visitants. Del 27 d’agost a l’11 de setembre, us convidem a gaudir, saltar, vibrar, celebrar i omplir de vida el municipi», afirma l’alcalde Òscar Baró.

Les activitats prèvies començaran el dissabte 27 d’agost, a les 18 hores, amb el torneig infantil de petanca a les pistes municipals de petanca. La proposta estarà dissenyada per a infants de 4 a 12 anys i organitzada pel Club Petanca Caldetes. Les persones interessades podran apuntar-se trucant a l’entitat caldenca. Uns dies després, el divendres 2 de setembre, a les 20 hores, la Biblioteca Can Milans oferirà el monòleg ‘Pompeu Fabra. Jugada Mestra’ a càrrec d’Òscar Intente a la Sala Cultural de l’Ajuntament. L’endemà, dissabte 3 de setembre, a les 10 hores, Caldes d’Estrac acollirà el torneig sènior de petanca de Festa Major de la mà del Club Petanca Caldetes a les pistes municipals de petanca. Paral·lelament, de 10.30 a 12.30 hores, l’entitat Aikido Estrac impulsarà un taller de defensa personal per a dones al Parc Joan Maragall i d’11 a 20.30 hores, l’Associació Amics dels Bonsais de Caldes d’Estrac dinamitzarà una mostra de bonsais i celebrarà els 30 anys d’història de l’entitat caldenca a la Pèrgola del Parc Joan Maragall. Al vespre, a les 22 hores, en el marc del Cicle d’Arts Escèniques i Musicals CALDERART, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Associació Amics del Teatre de Caldes d’Estrac, organitzarà el gran espectacle teatral d’estiu amb l’obra ‘Faixedas i Punt’ a càrrec de Fel Faixedas a la Pèrgola de Can Muntanyà. El preu de l’entrada anticipada serà 10 euros i es podran aconseguir el dimecres 24 d’agost i el dijous 25 d’agost, de 18 a 20 hores, a la planta baixa de l’Ajuntament. Així mateix, si queden entrades disponibles, es posaran a la venda el mateix dissabte 3 de setembre, a les 21 hores, a l’entrada del Parc Can Muntanyà, per 12 euros. Seguidament, el diumenge 4 de setembre, a les 19 hores, es presentarà el mural ‘Vila de Mar’ amb la participació d'Arrels Cultura al Parc Joan Maragall i a les 20 hores, amb la col·laboració de l’Associació de Pescadors, hi haurà una cantada d’havaneres i rom cremat amb Els Pescadors de l’Escala al Parc Joan Maragall.

Els plats forts de la Festa Major 2022 arribaran els dies 8, 9, 10 i 11 de setembre. El dijous 8 de setembre, a les 10 hores, es farà la repicada general de campanes en honor a la Mare de Déu del Remei i a les 11 hores, hi haurà una missa solemne a la Parròquia Santa Maria. Tot seguit, es farà la tradicional ofrena floral a la Mare de Déu del Remei a la Capella del Remei. A continuació, hi haurà una audició de sardanes amb la Cobla Cervianenca i s’oferirà un vermut popular. A la tarda, a les 18 hores, la Pèrgola de Can Muntanyà acollirà una sessió especial de l’Hora del Conte ‘Contes de nans. Contes de gegants’ a càrrec de Núria Clemares i a les 20.30 hores, es dinamitzarà una edició especial de la Trobada de Jazz a la carpa gran de l’Esplanada de Can Muntanyà a càrrec de l’Associació Cultural Camí Ral 39. Properament, es donaran més detalls de la programació. El divendres 9 de setembre, a les 20 hores, a la carpa gran de l’Esplanada de Can Muntanyà, es farà el pregó, el brindis i la traca de la Festa Major de la mà dels Diables d’Estrac. En aquest sentit, durant de l’acte, es podran adquirir les copes commemoratives dels 25 anys de la colla caldenca. Tot seguit, a les 21 hores, petits, mitjans i grans es reuniran a l’Esplanada de Can Muntanyà per a gaudir de l’esperat sopar popular. Els veïns i les veïnes hauran de portar la seva beguda i el seu menjar i l’organització posarà l’espai, l’ambientació i la música. En aquesta línia, les persones que vulguin assistir-hi hauran d’apuntar-se a través d’un formulari en línia al web municipal o trucant al telèfon 93 791 00 05 fins al dilluns 5 de setembre. Seguidament, a les 00 hores, a la carpa gran de l’Esplanada de Can Muntanyà, hi haurà ball i festa amb La Loca Histeria i DJ Roderus.

El dissabte 10 de setembre, a les 9 hores, s’organitzarà una nova edició de la Tuna Race Balfegó Caldetes, una competició de natació en aigües obertes, a la Platja dels Tres Micos a càrrec de Balfegó Grup i de l’Hotel Dynamic. Paral·lelament, a les 11 hores, Caldes d’Estrac viurà un matí refrescant amb l’escumada i la xeringada a l’Esplanada de Can Muntanyà de la mà del Servei de Neteja Pere i Àngel. Tot seguit, a les 18 hores, la tarda infantil començarà amb la passejada dels gegants i capgrossos de Caldes d’Estrac amb els Diables d’Estrac i la Colla de Geganters i Grallers de Caldes d’Estrac. El recorregut s’iniciarà a la Plaça de la Vila i finalitzarà al Parc Joan Maragall. A continuació, al Parc Joan Maragall, hi haurà inflables de tradició catalana com el burro català mecànic, el drac, l'enxaneta i el bolet a càrrec del Burro dels Jocs. Al vespre, a les 20 hores, s’organitzarà el concert de Festa Major amb l’Orquestra Rosaleda a l’Esplanada de Can Muntanyà, a les 23 hores, es viurà la Nit Jove a càrrec de la banda de rock mataronina Karadura i DJ Joker al Parc Joan Maragall i a les 00 hores, la vila vibrarà amb el ball de gala amb l’Orquestra Rosaleda a l’Esplanada de Can Muntanyà. El diumenge 11 de setembre, a les 11 hores, es farà la recepció i l’ofrena floral amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya a la Pèrgola de Can Muntanyà. Paral·lelament, la Creu Roja de Caldes d’Estrac organitzarà una gimcana infantil solidària a la Plaça de les Barques. A la tarda, a les 18 hores, s’impulsarà l’espectacle familiar de circ de carrer ‘Antropia’ a càrrec de la companyia El circ petit a l’Esplanada de Can Muntanyà. Al vespre, a les 21 hores, hi haurà una concentració de tambors a la Plaça de les Barques i a les 22 hores, es donarà el tret de sortida a l’espectacle pirotècnic, el correfoc i la presentació de la nova dragona amb la participació dels Diables de Canet de Mar, els Diables del Carmel, la Colla de Diables Ratpenats Infernals de Malgrat de Mar, La Infernal de la Vallalta de Sant Pol de Mar i els Diables d’Estrac. Abans de l’inici del correfoc, es farà la presentació de la nova dragona, que amagarà engrescadores sorpreses. Properament, es donaran més detalls. El recorregut del correfoc començarà a la Plaça de les Barques i finalitzarà a la Plaça de la Vila amb la cremada de l’Ajuntament i la ruixada. Finalment, a les 00 hores, la nit dels fogalls amb Sixtus, DJ Ricky Vives i DJ Henry Jones a l’Esplanada de Can Muntanyà posarà la cirereta final a la celebració.

En aquest sentit, des del dimecres 7 de setembre i fins al dilluns 12 de setembre, no es podrà estacionar a l’Esplanada de Can Muntanyà amb motiu del muntatge de l’envelat de Festa Major.

Informació publicada el 10 d'agost de 2022Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05