Pancarta 07
Pancarta 08
Pancarta 01
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
La TunaRaceBalfegó Caldes d'Estrac torna a la costa de les 3 Viles amb un innovador format de competició
L'esdeveniment esportiu organitzat pel Club Esportiu Dynamic ofereix cinc proves: dues distàncies per a infants, dues distàncies per a adults i una prova basada en rondes eliminatòries

TunaRaceBalfegóLa travessia de natació en aigües obertes TunaRaceBalfegó Caldes d'Estrac celebrarà la seva cinquena edició el pròxim 10 de setembre a Caldes d'Estrac, concretament a la Platja dels Tres Micos. Aquesta competició és una gran oportunitat per a nedadors i triatletes de totes les edats i els nivells que vulguin nedar una travessia competitiva, gaudint d'un circuit molt tècnic i segur. Com és habitual, la competició ofereix dues distàncies competitives per a adults: una travessia de 4 km, on els nedadors completen dues voltes a un mateix circuit de 2.000 metres, i una prova més curta de 2 km, en la qual els atletes completen una única volta.

Com a novetat, la pròxima edició de la TunaRaceBalfegó Caldes d'Estrac introdueix una prova d'eliminació anomenada SKINS, un format innovador mai vist en competició d'aigües obertes. La prova consisteix a completar diverses rondes eliminatòries, completant un circuit curt de 150 metres en cada ronda. Les rondes eliminatòries es concretaran en funció del nombre de participants, amb un màxim de 6 rondes. D'aquesta manera, els nedadors que arribin a la ronda final completaran un total de 900 metres. Aquest innovador format en el qual podran participar gratuïtament tots els nedadors inscrits en les travessies de 4 km i 2 km ha estat ideat per Pol Gil, director tècnic de la competició, nedador internacional de natació en aigües obertes i integrant de Flow Academy, la primera acadèmia espanyola dedicada a la formació i entrenament de nedadors i tècnics de natació en aigües obertes. A més de la prova SKINS, la nova edició de la TunaRaceBalfegó Caldes d'Estrac oferirà dues proves KIDS per a nedadors més joves: una travessia de 400 metres per a esportistes nascuts entre 2012 i 2014 i una prova més llarga de 800 metres per a nedadors nascuts entre 2008 i 2011. Les inscripcions es poden formalitzar en aquest enllaç.

«Ens sentim molt agraïts d’acollir a les nostres platges un esdeveniment esportiu d’aquestes característiques, amb una prova pionera dins el món de la competició com és la modalitat SKINS. Desitjo que totes les persones participants puguin gaudir dels magnífics indrets del nostre municipi i que quan finalitzi la travessia, les famílies també participin en les activitats organitzades dins el marc de la Festa Major de Caldes d’Estrac», afirma la regidora d'Esports, Elena Díaz.

Com cada any, la prova comptarà amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Caldes d'Estrac i l'Hotel Dynamic, un hotel esportiu on es realitzarà el lliurament de premis.

TunaRaceBalfegó

TunaRaceBalfegó és una prova impulsada pel Grup Balfegó i organitzada pel Club Esportiu Dynamic. Va néixer l'any 2012 a l'Ametlla de Mar com a competició de natació en aigües obertes, amb la singularitat que la travessia té com a punt de sortida les Piscines d'Aqüicultura del Grup Balfegó, situades a 5 km de la costa, on els nedadors es banyen entre tonyines abans d'iniciar la competició.

Informació publicada l'1 de setembre de 2022Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05