Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 08
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
L'Ajuntament de Caldes d'Estrac celebra el quart Ple municipal extraordinari del 2022
Durant la sessió, es va aprovar la petició d'una subvenció per a la millora i la renovació de les xarxes d'abastament d'aigua en baixa dels municipis petits i mitjans de Catalunya en el marc de les ajudes europees NextGenerationEU després que s'hagués gestionat via decret d'alcaldia el passat mes d'agost

Ple Extraordinari 24/10El passat dilluns 24 d’octubre, l’Ajuntament de Caldes d’Estrac va celebrar el quart Ple municipal extraordinari urgent de l’any de forma presencial a la Sala de Plens del consistori caldenc. La sessió plenària va comptar amb la presència de veïns i veïnes i alhora va ser retransmesa en directe a través del canal de Youtube de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac. L’únic punt de l’ordre del dia va ser l’aprovació de la petició d’una subvenció per a la millora i la renovació de les xarxes d’abastament d’aigua en baixa dels municipis petits i mitjans de Catalunya en el marc de les ajudes europees NextGenerationEU.

L’alcalde Òscar Baró va explicar que el passat dilluns 8 d’agost va signar un decret d’alcaldia sobre la petició d’una subvenció, amb fons europeus i canalitzada per la Generalitat de Catalunya, per a la renovació de la canonada d’aigua potable del municipi, ja que un dels requisits de la subvenció era que es fes arribar la resolució d’aquesta petició a la Generalitat de Catalunya. Baró va afegir que el passat dimarts 11 d’octubre la Generalitat de Catalunya va enviar un requeriment a l’Ajuntament de Caldes d’Estrac demanant que la resolució d’aquesta petició fos aprovada mitjançant una sessió plenària. Baró va detallar que el projecte global de la renovació de la canonada d’aigua potable del municipi tenia un valor de 781.945,44 euros i la subvenció podria arribar a cobrir el 80% del cost si s’aconseguia reduir com a mínim el 20% de les fuites d’aigua. Baró va concloure anunciant que les intervencions previstes es farien al carrer Major, l’obra d’emergència efectuada durant el mes d’agost i una nova actuació a la resta de la via, al carrer Església, que ja estava prevista inicialment a l’actual pressupost municipal, però que es va haver de posposar i destinar la partida a l’actuació d’emergència al carrer Major, i al carrer de la Mercè, on una part es faria via conveni amb Agbar i l’altra part via una nova actuació, així com s’instal·larien reductors de pressió a diversos punts del municipi. Baró va puntualitzar que les intervencions es portarien a terme tant si es concedia la subvenció com si no. Albert Batlle de Gent d’Estrac va coincidir en la necessitat de renovar la canonada d’aigua potable del municipi i va voler saber quins documents concrets del conjunt del projecte global es portaven a aprovació. Baró va respondre que es portava a aprovació únicament la petició de la subvenció. Joaquim Arnó de Junts per Caldes també es va mostrar favorable a la renovació de la canonada d’aigua potable del municipi i va voler saber més detalls sobre l’encàrrec del projecte global. Baró va respondre que Agbar havia estat assessorant des del primer moment el consistori i va especificar que actualment s’havia elaborat un projecte bàsic i que no es disposava dels projectes executius de cadascuna de les intervencions, que s’elaborarien progressivament. Arnó va demanar participar en l’elaboració dels projectes. Baró va recollir la demanda i va proposar celebrar una junta de portaveus o una reunió similar per a compartir el pla d’actuació. Joan Baró del PSC i Laura Aloy d’ERC van destacar la importància del projecte per al futur del municipi. El punt va ser aprovat per unanimitat.

Escolta el ple:

Informació publicada el 26 d'octubre de 2022Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05