Pancarta 02
Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
La nova dragona dels Diables d'Estrac es prepara per Santa Llúcia
La nova figura popular caldenca, que serà la companya de l'Astharoth, començarà la seva activitat durant el mes de desembre amb motiu de la festivitat de Santa Llúcia

NaylaNaylaEnguany, la Festa Major de Caldes d'Estrac va comptar amb un acte molt especial. El passat diumenge 11 de setembre, es va fer la presentació oficial de la nova dragona de la colla infantil dels Diables d’Estrac. Sota el nom de Nayla, la nova figura popular caldenca, que serà la companya de l’Astharoth, començarà la seva activitat durant el mes de desembre amb motiu de la festivitat de Santa Llúcia.

Els Diables d’Estrac, amb la col·laboració econòmica de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, han decidit incorporar la nova dragona amb la voluntat de consolidar la colla infantil. En concret, la Nayla, que significa la mare de tots els diables, vol oferir un atractiu diferent del propi de cremadors de masses als nois i a les noies d’entre 14 i 17 anys de la colla caldenca. El seu volum és deu centímetres menor que l’Astharoth i el seu pes és divuit quilograms, quinze quilograms menys que el pes del drac de la colla gran, fet que permet que la puguin portar còmodament persones de la colla infantil i de la colla gran. «La Nayla serà la companya d’aventures de l’Astharoth i podrà ser utilitzada per petits i grans per fer piruetes, ballar i fer foc, ja que es tracta d’una figura lleugera i disposa de deu punts de foc», expliquen els Diables d’Estrac.

Aquest 2022, els Diables d’Estrac han celebrat els seus vint-i-cinc anys de vida i com a homenatge, han incorporat la Nayla, la nova dragona de la colla caldenca, que a partir d’ara formarà part de totes les celebracions populars i contribuirà al fet que mai es refredi l’aigua.

Informació publicada el 27 d'octubre de 2022Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05