Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
La vila s'il·lumina per la Festa Major de Santa Llúcia
La programació especial d'activitats compta amb engrescadores propostes per a totes les edats, tot i que els infants caldencs seran els grans protagonistes de la festa major d'hivern

Santa Llúcia 2022Santa Llúcia 2022Avui, dimecres 30 de novembre, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac ha presentat el programa especial d’activitats de la Festa Major de Santa Llúcia. Un any més, durant les primeres setmanes del mes de desembre, els caldencs i les caldenques donaran la benvinguda a les festes nadalenques amb engrescadores propostes per a tots els públics. «El mes de desembre és molt especial a Caldes d’Estrac. La festa major d’hivern i les festes nadalenques omplen la vila d’alegria, llums, somriures i germanor. Veïns i veïnes, us convido a baixar al carrer i gaudir de les activitats programades amb les persones que estimeu», afirma l’alcalde Òscar Baró.

En concret, les divertides propostes començaran el dimarts 6 de desembre, a les 10 hores, amb el torneig social de la festa major d’hivern i la tirada del pernil que organitzarà el Club Petanca Caldetes a les pistes municipals de petanca. Tot seguit, el divendres 9 de desembre, a les 18.30 hores, es farà la tradicional encesa dels llums de Nadal a la Plaça de la Vila, que anirà acompanyada d’una saborosa xocolatada popular a càrrec de l’alumnat de 6è de Primària de l’Escola Sagrada Família i amb la col·laboració de l’AMPA de l’Escola Sagrada Família. Els diners recollits es destinaran íntegrament al viatge de final de curs de l’alumnat de 6è de Primària de l’Escola Sagrada Família. A les 19 hores, l’Associació de Gent Gran ‘Els Xurravins’ i l’Agrupació de Pensionistes i Tercera Edat de Caldes d’Estrac impulsarà l’espectacle musical de playback ‘Play Xurravins’ a la Sala Cultural de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac.

A continuació, el dissabte 10 de desembre, a les 11.30 hores, al Parc Joan Maragall, s’organitzarà l’espectacle teatral familiar ‘Xup Xup’ a càrrec de la Cia. Cuinassos. Al vespre, a les 20 hores, es viurà un dels plats forts de la Festa Major de Santa Llúcia: el correfoc infantil dels Diables d’Estrac. Enguany, el recorregut començarà a la rotonda de la Pizzeria Estrac, continuarà pel Camí Ral, carrer Sant Josep, carrer Sant Pere i La Riera i finalitzarà a la Plaça de la Vila. A l’acte, hi participaran els Diablons Anònims, Les Fúries del Carmel i els Diables d’Estrac. A la nit, a les 22 hores, la Sala Cultural de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac acollirà l’espectacle de teatre, màgia i humor ‘No hi ha demà!’ amb Jordi Pota. El preu de l’entrada, que es podrà aconseguir el mateix dissabte 10 de desembre, serà de cinc euros i els diners recollits es destinaran íntegrament a La Marató de TV3 que se centrarà en la salut cardiovascular.

Seguidament, el diumenge 11 de desembre, a les 10.30 hores, a l’Esplanada de Can Muntanyà, es dinamitzarà el primer concurs de capgrossos casolans i s'organitzarà una cercavila de gegants. En concret, les colles participants seran la Colla Gegantera de Sant Vicenç de Montalt, la Colla Gegantera d’Arenys de Munt i la Colla de Geganters i Grallers de Caldes d’Estrac. A les 12.30 hores, al Parc Joan Maragall, es programarà el concert familiar ‘Per Nadal, xerinola com cal!’ amb Rikus i a les 18 hores, s’impulsarà l’espectacle teatral feminista ‘Elles. Píndoles Feministes’ de la Cia. La Melancòmica a la Sala Cultural de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac. A continuació, el dimarts 13 de desembre, a les 11 hores, a l’Espai Jove de Caldes d’Estrac, s’organitzarà un taller de guarniments de Nadal per a infants a càrrec de Creativa Idees i a les 12 hores, s’oficiarà la missa solemne de Santa Llúcia a la Parròquia de Santa Maria.

Tot seguit, el dijous 15 de desembre, a les 18 hores, la Biblioteca Can Milans dinamitzarà el popular sorteig de tres paneres de Nadal i el divendres 16 de desembre, a les 15 hores, l’alumnat de l’Escola Sagrada Família oferirà el concert de Nadal al pavelló poliesportiu municipal i a les 17 hores, es farà un taller de cuina de galetes de Nadal a l’Espai Jove de Caldes d’Estrac. El dissabte 17 de desembre, a les 20 hores, la Fundació Palau celebrarà el seu tradicional concert de Nadal amb el poeta mataroní Marc Vilajuana i el diumenge 18 de desembre, a les 11.30 hores, s’oferirà l’espectacle teatral infantil ‘Ara ve NaSdal’ a càrrec de la Cia. El Replà Produccions a la Sala Cultural de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac. Finalment, el dijous 5 de gener, a les 18 hores, la Sala Cultural de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac acollirà la recepció de Ses Majestats d’Orient, sense dubte un dels actes més esperats de l’any per petits, mitjans i grans.

Així mateix, fins al pròxim dimecres 14 de desembre, els caldencs i les caldenques podran participar en la quarta edició del Concurs de Balcons. A més, durant aquestes festes nadalenques, podran gaudir de la gimcana digital i turística que recorre el nucli antic del municipi a la recerca de les aigües encantades.

Un any més, el dissenyador Daniel Daza Torrejón és l’autor de la il·lustració de la portada, que segueix el mateix fil i presenta el mateix personatge de les quatre darreres edicions de la Festa Major de Santa Llúcia amb la voluntat de recordar les felicitacions nadalenques i crear un divertit personatge que identifiqui la celebració popular caldenca. A més, aquest cop, la il·lustració mostra l'Associació Amics dels Bonsais de Caldes d'Estrac, els Diables d'Estrac i l'Aikido Estrac en commemoració dels seus respectius aniversaris.

Programa Festa Major Santa Llúcia 2022

Programa Festa Major Santa Llúcia 2022

Fitxer: Programa_Santa_Llucia_2022.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 3.83 MB

Informació publicada el 30 de novembre de 2022Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05