Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
"Per Virtut e gràcia de l´aygua”, una monografia sobre el Caldes d'Estrac medieval
Xavier Alarcón presentarà el seu estudi històric el divendres 10 de març, a la Sala Cultural

LlibreEl pròxim divendres 10 de març a les 18 h Caldes d'Estrac acollirà la presentació de la monografia "Per Virtut e gràcia de l'aygua", escrita per Xavier Alarcón i Campdepadrós. El llibre ofereix una visió de la població emmarcada en l'edat mitjana, que aproxima el lector a l'antiga Quadra de Caldes. L´acte, que compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i el Consell Comarcal del Maresme, es durà a terme a la Sala Cultural de l'Ajuntament (La Riera, 31).

Caldes d'Estrac era un territori inicialment sotmès al terme del castell de Mataró, però que va aconseguir emancipar-se "per virtut de les aigües". Així, va iniciar un camí propi que la va convertir en un indret de referència per als aspectes sanitari i espiritual de la zona. Malalts, pobres, peregrins i, fins i tot, alguns membres del Casal reial de Barcelona s´hi acostaven per a prendre les aigües.

La monografia de Xavier Alarcón i Campdepadrós acosta el lector a aquesta història medieval de Caldes d'Estrac, des del 1219 fins al 1500, i mostra com la localitat va ser capaç de desenvolupar-se de manera autònoma i destacar per les seves aigües termals.

Informació publicada l'1 de març de 2023Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05