Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 08
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
La Bandera Blava tornarà a onejar aquest estiu a la platja dels Tres Micos
La platja dels Tres Micos ha renovat aquest distintiu que reconeix internacionalment la qualitat i els serveis de l´espai

La platja dels Tres Micos de Caldes d´Estrac ha aconseguit el guardó de Bandera Blava 2023, que reconeix internacionalment la qualit i els serveis. Es tracta d'un distintiu d´abast internacional que atorga anualment el Jurat Internacional de la Foundation for Environmental Education (FEE), en col·laboració amb l´Associació d´Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya a l´Estat espanyol.

Aquesta platja, ubicada en un entorn urbà (residencial) dins el municipi de Caldes d'Estrac, compta amb el segell de Bandera Blava des de l´any 2009. Pel que fa a la seva situació, la platja es troba limitada per l'escullera situada a prop de l'Hotel Colon, que la separa de la platja de la Riera. Pel seu extrem sud, en canvi, la platja es troba limitada per la Riera del Gorg, que la separa de la platja de Sant Vicenç de Montalt.platja Tres Micos

Aquest guardó, reconegut a escala internacional que s´atorga en 47 països dels cinc continents, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l´educació ambiental. Així mateix, la qualitat de l´aigua de bany ha d´haver obtingut la classificació Excel·lent que estableix la Directiva 2006/7/CE, que regula la gestió de la qualitat de les aigües de bany.

La qualitat màxima excel·lent a les zones de bany és el resultat de les adequades mesures de gestió d´aquestes zones, del bon funcionament dels sistemes de sanejament i de les mesures de control i inspecció del medi.

A Catalunya, aquest 2023 han estat guardonades un total de 96 platges (dues més que l´any passat) i 24 ports (un més que l´any passat).

Pel que fa a les platges, 33 corresponen a la demarcació de Barcelona, 28 a la de Girona, 26 a Tarragona i 9 a les Terres de l´Ebre. I sobre els ports n´hi ha 7 a la de Barcelona, 10 de la zona de Girona, i 7 més a la de Tarragona i Terres de l´Ebre.

Informació publicada el 5 de maig de 2023Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05