Pancarta 01
Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Torna la Festa Major, del 26 d'agost a l'11 de setembre, amb propostes per tots els gustos i edats
Els plats forts de la programació seran del 8 a l´11 de setembre, però hi haurà activitats des del 26 d´agost

L’esperada Festa Major començarà el dissabte 26 d'agost amb La Dormida a les 21 hores a la Platja dels Tres Micos, seguit d'una nit de concerts i música electrònica que promet sorpreses inesperades a partir de les 23 hores.

El mateix dissabte, els més petits tindran l'oportunitat de mostrar les seves habilitats a través del Torneig Infantil de Petanca organitzat pel Club Petanca Caldetes, dissenyat per als nens i nenes de 4 a 12 anys. Les inscripcions es poden realitzar trucant als números de telèfon 625558577 o 605805389. 

Els adults amants de la petanca tindran l’oportunitat de demostrar la seva destresa el dissabte 2 de setembre, a les 17 hores, a les Pistes Municipals de Petanca. Aquell mateix dia els amants de la música tradicional podran gaudir de la Cantada d'Havaneres amb Els Cremats al  Parc Joan Maragall, a les 20 hores.

El diumenge 3 de setembre, els aficionats a la cultura i la història tindran l'oportunitat de participar en la ruta literària "Passejades a Caldes," dirigida per Manuel Llanas, a les 11 hores. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca Can Milans o trucant al 937913025.

Els aficionats de la literatura eròtica tenen una cita especial el dimecres 6 de setembre a les 20 hores a l'exterior de la Biblioteca Can Milans amb "Nua, contes eròtics," presentat per Sherezade Bardaji.

La música pren el relleu amb la Trobada de Jazz Bis el dijous 7 de setembre a les 21 hores a l'Esplanada de Can Muntanyà, on Jazz Gats ompliran l'aire amb el seu ritme vibrant. És una proposta organitzada per l’Associació Cultural Camí Ral 39 Cultura i Verdura.

El divendres 8 de setembre començarà l’activitat central de la festa amb la repicada general de campanes en honor a la Mare de Déu del Remei, seguida per una Missa Solemne, a les 10 i 11 hores respectivament, a la Parròquia Santa Maria. Un acte de gratitud i espiritualitat que unirà la comunitat en un ambient de reflexió. Posteriorment, a la Capelleta del Remei es podrà participar en l'ofrena floral a la Mare de Déu del Remei, organitzada per la Parròquia de Santa Maria, a les 20 hores.

La festa donarà el tret de sortida oficial a l'Esplanada de Can Muntanyà, a les 20 hores. L'Associació Caldes Pels Animals presidirà el pregó i el brindis de Festa Major, oferint copes commemoratives als assistents i introduint a tots en l'ambient festiu.

Tot seguit començarà el sopar popular, on cada assistent portarà la beguda i el menjar, i després els caldencs i caldenques podran gaudir de música per ballar fins a la matinada a l'Esplanada de Can Muntanyà. L’aforament és limitat i per participar cal inscripció prèvia al formulari del web municipal fins al 3 de setembre. CAL INCRIURE'S AL SEGÜENT FORMULARI: https://caldetes.cat/formulari.php?id=9481

En aquell mateix espai i per als aficionats del programa Eufòria, de TV3, l'Esplanada de Can Muntanyà vibrarà amb la Gira Edu Esteve 2023, a les 23.30 hores, presentant el seu últim disc "Ara o Mai”. Seguirà la festa amb els DJ Almax Brothers, mantenint l'energia fins a la matinada.

Les propostes continuaran dissabte 9 de setembre amb la Fira Artesanal d'Estiu "Summer Market Caldetes" a càrrec de Mon Unique i MYA Moda y arte, al Parc Joan Maragall, i la mostra de bonsais a les 11 hores, a la Pèrgola del Parc Joan Maragall, amb col·laboració de l'Associació Amics dels Bonsais. Paral·lelament, la festa a la platja arribarà amb la Holy Festa, a càrrec del Grup Feeling, a les 11 hores a la Platja dels Tres Micos. 

A la tarda serà protagonitzada per la Colla de Geganters i Grallers de Caldes d’Estrac. A les 18 hores hi haurà la plantada de gegants i les 18.30 hores començarà la cercavila, des de la Plaça del Molí, que comptarà amb la participació de diverses colles convidades (Colla de Geganters de Sant Vicenç de Montalt, Colla Gegantera d’Arenys de Munt i Colla Gegantera la Mola del Farrell -Lliçà d’Amunt-) i culminarà amb una ballada de tots els gegants a la Plaça de les Barques.

La música en viu serà protagonista de la nit amb el Concert de Festa Major a càrrec de l'orquestra Rosaleda a les 20 hores, a l'Esplanada de Can Muntanyà, seguit del Ball de Gala, a les 22 hores. La festa continuarà amb la Festa Jove Alternativa, amb DJ Nàtura al Parc Joan Maragall.

Diumenge 10 de setembre continua la programació amb la gimcana infantil solidària organitzada per la Creu Roja, a les 11 hores, a la Platja del Varador. Els més petits es podran divertir mentre col·laboren en una causa noble. Aquells que vulguin participar poden posar-se en contacte amb Josep Maria Comas a través del número 93 791 2565 ext.31895 o 647 40 1978 o per correu electrònic a josepmaria.comas@creuroja.org.

A la tarda les activitats començaran a les 18 hores, la Pèrgola del Parc Joan Maragall es convertirà en l'escenari d’un concert familiar a càrrec de "Peti qui Peti" amb AMBAUKA. 

La jornada culminarà amb l’espectacle pirotècnic i el correfoc a partir de les 22 hores, quan l'Esplanada de Can Muntanyà es transformarà en un món de llums i colors. Organitzat per l'Ajuntament de Caldes d'Estrac en conjunt amb la Colla de Diables d'Estrac, aquest esdeveniment promet un espectacle visual impressionant. Es recomana consultar les mesures específiques de seguretat abans d'assistir.

Pels caldencs i caldenques que encara tinguin ganes de festa hi haurà música fins a la mitjanit a l'Esplanada de Can Muntanyà, amb DJ Sendo.

I tot això encara no és el final! El dilluns 11 de setembre, s’ha programat la recepció i ofrena floral en motiu de la Diada Nacional de Catalunya a la Pèrgola del Parc Can Muntanyà a les 11 hores. Aquella mateixa tarda, a les 19 hores, l'Esplanada Can Muntanyà s'omplirà amb l'Espectacle Musical de Playbach "Play Xurravins," organitzat per l'Associació de Gent Gran "Els Xurravins", en col·laboració amb l'Agrupació de Pensionistes i Tercera Edat de Caldes d'Estrac.

Amb una programació d'activitats que s'adrecen a totes les edats i gustos, la Festa Major de Caldes d'Estrac es consolida com un esdeveniment destacat en el calendari caldenc. Amb la seva combinació de tradició i entreteniment modern és una oportunitat perfecta per connectar amb la comunitat i gaudir del final de les vacances d’estiu.

DÍPTIC PROGRAMA

DÍPTIC PROGRAMA

Fitxer: diptic_original.1.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 4
Mida: 2.28 MB

El disseny ha estat elaborat per la dissenyadora Anna Vila, i és un homenatge a l'Associació Caldes pels Animals, que enguany realitzarà el pregó de Festa Major. El cartell està inspirat en aquestes colònies de gats i gossos que tan bé cuida aquesta associació gaudint de la festa major des d'on ells viuen, el carrer, però amb la garantia que allà on són, viuen feliços!

Festa Major 2023

Informació publicada el 22 d'agost de 2023Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05