Obrir/tancar menú

Ajuntament de Caldes d'Estrac

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Comença el nou curs amb les escoles renovades
S´han repintat i arranjat diversos espais. La Bressol és ara de gestió directa de l´Ajuntament.

El dia 6 de setembre va marcar el començament del nou curs escolar a les escoles. Amb molta il·lusió i entusiasme, els alumnes i els professors van tornar a les aules per afrontar un any ple de reptes i oportunitats.

L'Escola Sagrada Família compta amb un total de 153 alumnes, que seran acompanyats per un dedicat grup de 20 mestres. El compromís amb l'educació de qualitat i el benestar dels estudiants és la principal prioritat del centre. Algunes de les novetats més rellevants que es posaran en marxa durant aquest curs inclouen:

Programa escoles sense violències: Un programa integral que involucra al professorat, l'alumnat, les famílies, els monitors extraescolars i el menjador escolar per promoure un entorn segur i lliure de violència.

Franges de projectes globalitzats: L'educació globalitzada és una de les apostes d'aquest curs, permetent als alumnes explorar temes d'interès a través de projectes interdisciplinaris.

Robòtica i tallers audiovisuals: Aquest any s'iniciarà la robòtica i els tallers audiovisuals, oferint noves oportunitats d'aprenentatge en àrees tecnològiques i creatives.

Aula d'acollida: L'escola estrenarà oficialment i per primera vegada una aula d'acollida per donar suport als estudiants nouvinguts, facilitant la seva integració i aprenentatge.

Activitat de piscina: L'activitat de piscina continuarà sent part important del programa educatiu, promocionant la pràctica esportiva i els valors saludables.

Tema eix escola i projecte petits grans artistes 2024: Aquest any, l'eix escola se centrarà en el mar i, com cada any, els alumnes participaran en el projecte "Petits Grans Artistes 2024", explorant la seva creativitat artística.

Borsa de famílies per activitats pedagògiques: Es posarà en marxa una borsa de famílies per suportar activitats pedagògiques i extracurriculars, garantint l'accés a una educació enriquida.

Millores i canvi de gestió a l’Escola Bressol

L'Escola Bressol també va reprendre la seva activitat, acollint un total de 23 infants que seran atesos per 5 educadores i 1 personal de PAS.

L'Escola ha passat a ser gestionada directament pel municipi, un canvi significatiu que ha estat informat a les famílies en una reunió recent. No ha estat fàcil ni còmode fer aquest canvi, perquè els terminis eren molt justos després que la segona licitació per a la seva concessió a una empresa externa com fins ara, a principis de juny, no s’hi presentés cap interessat.

Des de principis de setembre, s'ha ofert el servei d'acollida als nens durant el període d'adaptació, una iniciativa que va ser benvinguda pels pares i mares. L'activitat escolar normal començarà el dia 12 de setembre.

Arranjaments importants

S’han realitzat durant l’estiu, evidenciant així el compromís de l'Ajuntament amb l'educació i el benestar dels estudiants. 

L'Escola Sagrada Família ha sigut repintada, un manteniment que feia més de 10 anys que no s’executava. Aquesta reforma, amb un cost aproximat de 6.000 euros, té com a objectiu proporcionar als estudiants un entorn d'aprenentatge més acollidor i adequat per al seu desenvolupament educatiu. 

El Govern, encapçalat per l’alcalde, Albert Batlle, ha destacat la importància d'aquesta acció, que havia estat demanada per la comunitat educativa de l'Escola i ha assenyalat que properament es reuniran amb el Departament per tractar de la reforma dels vestidors del gimnàs que l’Ajuntament ha preparat i que resta pendent del finançament de la Generalitat.

Pel que fa a les millores a l'edifici de l'Escola Bressol, s'han dut a terme accions per assegurar un entorn segur i confortable per als més petits com ara la substitució del terra de dues aules, la seva repintada, la neteja dels desaiguats i embornals, la neteja dels voltants del mur posterior de l'edifici (on hi havia hagut un despreniment), i l'assegurament de la zona. També s'han podat els arbres i s'ha dut a terme una neteja i reacondicionament general de l'entorn escolar. 

Els regidors d'Educació Jordi López i de Manteniment d’Edificis, Beth Segura, que han coordinat les actuacions, han avançat que properament es construirà una rampa a la porta d'entrada per facilitar-ne l'accés.

Aquestes millores no només milloraran l'entorn educatiu sinó que també contribuiran al benestar i seguretat dels estudiants i el personal docent de les escoles de Caldes d'Estrac.

reforma escoles

Publicació 12.09.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Pujar al principi de la pàgina