Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 01
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
El 14 de setembre, simulacre de Protecció Civil
L'alerta vol comprovar el correcte funcionament del sistema d´avisos a través de missatges de mòbil en cas d´emergències

El proper dijous 14 de setembre, a les 10 hores, tots els telèfons mòbils dels ciutadans i ciutadanes de totes les poblacions del Maresme, i d’altres comarques, rebran un missatge de prova, per tal d’avaluar el correcte funcionament del nou sistema d’avisos de Protecció Civil. 

Les alertes de Protecció Civil són un mitjà essencial per a la transmissió d'instruccions i consells que permetran a la població protegir-se en situacions d'emergència o accidents greus. Aquestes alertes es presenten en forma de missatges de text que apareixeran a la pantalla del telèfon mòbil quan el dispositiu es trobi a la zona afectada per l'emergència i mentre aquesta sigui vigent.

El so dels missatges d'avís al mòbil és fort i estrident per poder alertar degudament. Està predeterminat i no es pot configurar. Quan un mòbil rep el missatge també es produirà la notificació per vibració. Un cop llegit s’ha de marcar l’opció ‘Acceptar’ que apareix en pantalla. Els dispositius mòbils d’última generació tenen activada per defecte la recepció de les alertes. Són els Android versió 11 o superior i els iOS versió 15.6 o superior. En el cas dels mòbils més antics, cal configurar-los per rebre les alertes.

Aquesta prova és fonamental per assegurar que el sistema d'alertes de Protecció Civil funciona correctament i pot arribar a tothom de manera efectiva en cas de necessitat.

imatge recurs avisos proteccio civil

Informació publicada el 13 de setembre de 2023Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05