Pancarta 01
Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Els residus, al seu lloc
S´impulsa una campanya per conscienciar contra l´incivisme

L'Ajuntament ha posat en marxa una campanya per combatre l'incivisme envers la gestió de residus. Aquesta iniciativa es tira endavant en resposta a les queixes freqüents dels veïns i veïnes sobre la insalubritat de les zones properes als contenidors, la qual cosa es deu a pràctiques com col·locar les bosses de deixalles en contenidors incorrectes o mal posades, provocant males olors i augmentant la insalubritat. També s’ha detectat l'abandonament de voluminosos i trastos, al costat dels containers, impedint el pas dels vianants i generant un problema cívic.

Amb l'objectiu de millorar la neteja i la higiene de les zones de contenidors, l'Ajuntament ha intensificat les operacions de neteja, que ara són més recurrents, i està considerant la substitució dels contenidors més antics.

Per abordar aquesta problemàtica, des de l'Ajuntament es recorda que les zones de containers estan controlades, per assegurar-ne l'ús adequat. Les infraccions en matèria de residus, com ara deixar deixalles fora dels contenidors o col·locar-les de manera incorrecta, poden ser sancionades segons l'Ordenança Reguladora de la Gestió de Residus amb multes que varien segons la gravetat de la infracció.

Les multes es divideixen en tres categories:

• Lleus: De 120 € a 1.500 €.

•Greus: De 1.501 € a 15.000 €.

•Molt greus: De 15.001 € a 30.000 €.

L'Ajuntament recorda als ciutadans i ciutadanes que disposen d'un servei de recollida de trastos, trucant al telèfon del consistori (937 91 00 05). En aquest sentit, cada dimarts s'ofereix la possibilitat que la brigada de l'Ajuntament passi a recollir, a cada domicili, els voluminosos corresponents, amb reserva prèvia. A més, el municipi compta amb el servei de deixalleria mòbil, els diumenges de 10 a 14 h, a l'Esplanada de Can Muntanyà. A banda, també es poden portar a la deixalleria municipal de Sant Andreu de Llavaneres, de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 19 h i dissabtes i diumenges de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

El govern fa una crida a la col·laboració de tota la comunitat per mantenir les zones de contenidors netes i lliures de problemes d'incivisme. 

Informació publicada el 21 de setembre de 2023Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05