Obrir/tancar menú

Ajuntament de Caldes d'Estrac

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El nou POUM crema etapes
Es decreta la suspensió parcial de llicències durant un any

El Ple Municipal del passat 26 d’octubre, va aprovar la suspensió de llicències d’obres als deu àmbits del municipi que encara no estan del tot urbanitzats o edificats, per tal de permetre que el redactat del nou POUM (Pla d’Ordenació Urbana Municipal) defineixi exactament els seus paràmetres urbanístics.

La suspensió de llicències és una mesura cautelar, de precaució, per evitar els fets consumats que es puguin derivar de la normativa desajustada i obsoleta del Pla General del 1984 vigent, just quan s’està redactant la normativa urbanística del nou POUM, més amatent al paisatge i l’entorn, que és previst es presenti a primers de l’any 2024 i que, s’haurà de sotmetre tant a la decisió de tot l’Ajuntament com a l’obligada i necessària consulta ciutadana.

Dels àmbits afectats, cinc es poden considerar com a principals: Can Comas, Les Escoles, Can Muntanyà (Esplanada), Can Solé i Can Busquets. I cinc com a més puntuals: Baixada Sergent, Can Vidal, Torrevella, La Cima i H. Estrac. En aquests sectors no es podran tramitar llicències d’obres sense que prèviament s’acordin els nous paràmetres constructius amb l’Ajuntament que, de fet, són els que es van aprovar a l’Avanç del POUM de l’any 2021.

Igualment, l’acord, també deixa en suspens la concessió de llicències d’habitatges d’ús turístic a tot el municipi mentre no es redacta la normativa escaient, ja que fins ara, no n’hi havia cap de vigent.

Queda clar, doncs, que la suspensió no significa prohibició, sinó negociació i adaptació als criteris de contenció, respecte al paisatge i sostenibilitat propis d’un municipi del segle XX, en contraposició al model, més permissiu vigent des de 1984, explica l’alcalde i responsable de l’àrea d’Urbanisme, Albert Batlle. I afegeix: "la suspensió és per un any, ampliable a dos, i es podrà aixecar sempre que hi hagi acord. Mentrestant, cal enllestir, entre tots i per consens, el nou POUM".

POUM 2023

Publicació 13.11.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Pujar al principi de la pàgina