Obrir/tancar menú

Ajuntament de Caldes d'Estrac

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Un Nadal d'emocions i tradicions amb la Festa Major de Santa Llúcia
La festa major d´hivern proposa activitats per a tots els públics.

L'esperit nadalenc arriba amb força a Caldes d'Estrac, inundant els carrers amb una atmosfera màgica i festiva. No pot ser d’una altra manera, perquè la vila celebra, amb molta il·lusió, la Festa Major d’Hivern, dedicada a Santa Llúcia. Per aquest motiu, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament ha preparat un programa d’esdeveniments amb propostes engrescadores per a tots els públics.

Les propostes comencen el 6 de desembre i s’allarguen fins al 5 de gener. Tot i això, els plats grans de la festivitat es concentren el cap de setmana del 16 i 17 de desembre, entorn de Santa Llúcia, que és el 13 de desembre. En aquest sentit, el dissabte 16 tindrà lloc el Correfoc Infantil, amb les colles Diables Vi d’Alella i Infernal de la Vallalta, i LaSantaFest, amb propostes musicals fins a la matinada. Diumenge 17 serà el torn del folklore, amb el Concurs de Capgrossos Casolans i la Cercavila de Gegants amb les colles convidades de Tordera, Canet de Mar, Sentmenat i Vilassar de Dalt. La jornada es tancarà amb el Brou de Santa Llúcia amb aigua termal del municipi.

Entre els esdeveniments més destacats d'aquestes festes, també destaca el 5è Concurs de Balcons, Façanes i Aparadors Nadalencs, una oportunitat perquè els veïns demostrin la seva creativitat decorant els seus espais amb l'esperança de guanyar el reconeixement com el més engalanat. I per als amants de la diversió digital, la Gimcana Digital i Turística oferirà una experiència única pel nucli antic, on tots i totes estan convidats a participar i descobrir els secrets amagats de la localitat.

Per als amants de la diversió familiar, el Bingo Popular, el Taller Infantil i l’activitat Jocs Infantils són oportunitats per gaudir junts i despertar la creativitat dels més petits. Tindran lloc els dies 12, 13 i 16 de desembre en diferents espais del municipi i aniran a càrrec de les entitats caldenques.

En el terreny dels actes tradicionals, hi haurà la Missa Solemne a Santa Llúcia, el 13 de desembre i el Concert de Nadal a càrrec dels alumnes de l’Escola Sagrada Família, el 15 de desembre.

Durant aquestes dates, Caldes d’Estrac també ofereix activitats esportives com el Torneig Social de Festa Major d'Hivern i Tirada de Pernil a les pistes de petanca Bassiot, el dimecres 6 de desembre, la classe oberta d’Aikido Estrak, el 16 de desembre, o l'original Roller Disco, pensada per als patinadors i patinadores en línia, organitzada pel Club de Patinatge Artístic de Caldes el dissabte 16 al Pavelló.

Activitats per donar la benvinguda a l’Any Nou

La part cultural d'aquest Nadal inclou el Concert de Reis 'Fins a la Follia', una experiència musical única que requerirà inscripció prèvia. Aquest esdeveniment, que destaca la talentosa soprano Judit Muñoz i Hug Vilamala al piano, promet ser una experiència inoblidable. Tindrà lloc el 4 de gener a la Fundació Palau. Aquest equipament cultural també organitzarà l’espectacle infantil ‘L’ombra del Pessebre’, el dissabte 16 de desembre.

Per tancar les festivitats, Ses Majestats els Reis d'Orient arribaran a Caldes d'Estrac amb una cerimònia organitzada per la Comissió de Festes Nadalenques, el dia 5 de gener, a les 18 h.

Pots consultar el programa d’activitats complet, així com les jornades que requereixen inscripció, a continuació:

Fitxer Acrobat-PDF de (534.59kB)

Fitxer: 2023_Sta._Llu__769_cia_PROGRAMA_definitiu_1.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 534.59 kB

Santa Llúcia 2023

Santa Llúcia 2023

Publicació 30.11.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Pujar al principi de la pàgina