Pancarta 02
Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
SEQUERA: Caldes en estat de preemergència !
El consum es redueix a 210 litres per persona i dia

La Generalitat ha decretat l’entrada en preemergència per sequera a un total de 202 municipis de Girona i Barcelona. Concretament, als municipis que reben aigua dels embassaments dels rius Ter i Llobregat, Caldes inclòs. La mesura afecta sis milions de persones de 14 comarques i ja està en vigor des del 28 de novembre. Pots consultar aquí el decret amb totes les restriccions.

L’activació de la preemergència, a més de comportar restriccions, és una crida per forçar l’estalvi abans d’arribar al llindar d’emergència (16% d’aigua dels embassaments) i així allunyar la posada en marxa de restriccions més crítiques.

Aquest nou escenari, que no estava previst al Pla Especial de Sequera de la Generalitat, és una reacció a la manca de pluges persistent que pateix el territori.

Les mesures més destacades que inclou són:

- El volum total d’aigua per a l’abastament de la població no poden superar els 210 litres per habitant i dia, incloses les activitats econòmiques i comercials. En l’escenari anterior, d’excepcionalitat, el límit era de 230 litres per hab/dia.

-El reg de gespa queda prohibit en tots els casos, excepte en superfícies destinades a la pràctica federada de l’esport, on el reg es pot mantenir en les quantitats mínimes necessàries per permetre-la, sense superar la dotació màxima de 200 m³ per hab/mes i complint la resta de limitacions que determini l’ens local. Es permetrà el reg de supervivència per a l’arbrat, amb la mínima quantitat d’aigua indispensable, de 20 a 8 hores, i només mitjançant reg gota a gota o regadora.


-Les piscines privades d’ús individual o unifamiliar continuaran sense poder omplir-se, ni les que no tinguin sistemes de recirculació d’aigua. Només es permetrà el reompliment parcial o primer ompliment de piscines d’ús públic en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l’aigua.


-Queda prohibida la neteja amb aigua potable de carrers, clavegueram, paviments, façanes i similars, siguin públics o particulars, excepte si és resultat d’un accident o d’un incendi, o bé existeix un risc sanitari o un risc a la seguretat viària.


-Els vehicles només es podran rentar en establiments comercials dedicats a aquesta activitat, que compten amb sistemes de recirculació de l'aigua, tret dels casos de necessitat per mantenir la seguretat i salut de les persones i dels animals.


-Finalment, queda prohibit l’ompliment total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua, excepte llacs artificials que facin de suport vital de vida aquàtica, on es permet el mínim ús de l’aigua imprescindible pel seu manteniment.

De manera complementària el Govern ha anunciat dotze mesures addicionals i urgents per incidir en un major volum d’estalvi. Podeu consultar-les i seguir les darreres novetats respecte a la sequera, en aquest enllaç.

Preemergència per Sequera

Informació publicada l'1 de desembre de 2023Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05