Pancarta 01
Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Arriba el Carnaval amb el VIII Concurs de Disfresses i Comparses
El 10 de febrer, la vila acollirà el VIII Concurs de Disfresses i de Comparses de Caldes d´Estrac. Per participar-hi, cal inscriure's a través del formulari.

Amb l'arribada del mes de febrer, aterren la disbauxa, la festa i la xerinola als carrers de Caldes d’Estrac. L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament està immersa en la planificació de la celebració, seguint les indicacions del Rei Carnestoltes. La rua de comparses tindrà lloc el dissabte, 10 de febrer, amb una cercavila que començarà a les 19 h a la plaça de la Vila i culminarà amb l’entrega dels diplomes als premiats al mateix lloc.

En aquest marc, la vila acollirà el VIII Concurs de Disfresses i Comparses de Caldes d’Estrac. El concurs té quatre categories: millor comparsa (3 persones o més), millor comparsa infantil (5 infants o més), millor disfressa individual adult i millor disfressa individual infantil-juvenil (de 09 a 17 anys). Per poder optar a un dels premis, és indispensable que les disfresses o balls no siguin discriminatoris, vexatoris, racistes, sexistes, homòfobs o de caràcter ofensiu i irrespectuós. Consulta les bases del concurs en aquest enllaç.

Per a participar, cal registrar-se en aquest formulari. La data límit d’inscripció a les diferents propostes és el 9 de febrer de 2024. Les millors propostes rebran els següents premis: millor comparsa, 275 euros; millor comparsa infantil, 275 euros; millor disfressa individual, 100 euros; millor disfressa individual infantil-juvenil, 100 euros. El premi haurà de ser gastat íntegrament en establiments i comerços de Caldes d’Estrac. El jurat tindrà en compte l’originalitat, el grau de dificultat en la caracterització de la disfressa, la utilització de materials reciclats o no comprats i el grau de dificultat en l’animació, música i ball.

A més, el 10 de febrer també tindrà lloc l'espectacle infantil, amb el grup d'animació Toni Vives i la Banda dels Nassos, a la Sala Cultural a les 17 h. Tot seguit, al voltant de les 19 h hi haurà una cercavila pels carrers de Caldes amb el grup de xaranga amb l'espectacle 'El carrer és Nostre' interpretat pel grup musical Always Drinking Marching Band.

Paral·lelament, les persones que vulguin participar en la caracterització del Rei Carnestoltes es poden posar en contacte amb l’Espai Jove de Caldes d’Estrac, ja que el jovent caldenc serà l’encarregat d’omplir de color i de llum al gran mestre de cerimònies. El taller començarà el divendres 2 de febrer.

També es farà a l'Espai Jove el tradicional taller-concurs de truites pel dijous gras. I, el mateix dijous al matí, tindrà lloc el taller de truites amb els alumnes de 6è de l'Escola Sagrada Família, amb motiu de la presentació de l'equipament, de les activitats que es faran i de coneixement dels futurs usuaris que, a partir d'aquell dia, ja podran gaudir de l'equipament.

"Volem convidar a tothom a unir-se a aquesta festa plena d'alegria i diversió. És un esdeveniment que reforça els llaços comunitaris i ens recorda la importància de la tradició i la celebració a Caldes", ha explicat l’alcalde, Albert Batlle, respecte de la festa.

carnaval

Informació publicada el 22 de gener de 2024Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05