Pancarta 01
Pancarta 07
Pancarta 08
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
El Ple aprova l'Ordenança per la Sequera
Tots els grups van aprovar aquesta ordenança, que permet implantar mesures d'estalvi i consum.

A la vista de la persistència de l’emergència nacional per la manca de pluges i l’escassa reserva d’aigua que hi ha als sistemes de captació i distribució d’aigua, al ple del 29 de gener, tots els Grups Municipals van aprovar l’Ordenança que permet a l’Ajuntament implantar les mesures d’estalvi i control de consum que, en general, pugui ordenar la Generalitat en els propers dies o setmanes.

En la ronda d’intervencions dels Grups, l'Alcalde, Albert Batlle, va explicar el contingut de la norma, essencialment dedicada a implantar mesures d’estalvi que també inclouen la possibilitat d’imposar sancions als qui les incompleixin.

Per la seva banda, Elena Díaz (PSC) va mostrar el suport del seu Grup a l’Ordenança, tot fent constar també que no considerava encertat que l’ACA, òrgan encarregat de l’abastament d’aigua a Catalunya, passés als ajuntaments la responsabilitat de controlar i sancionar els infractors, sota pena de ser castigats econòmicament si no ho fan.

L’alcalde va respondre en la mateixa línia que la regidora, explicant que el Govern havia presentat l’Ordenança per responsabilitat política més que no pas perquè li semblés encertat el procediment.

Tots els Grups Municipals, però van coincidir en la necessitat d’estalviar aigua i reduir consum, ja sigui per la via del convenciment ciutadà o per la d’establir mesures de control i sanció. En aquest sentit, l’alcalde va anunciar la pròxima exposició “Operació Aigua” que ben aviat s’instal·larà al municipi i que mostrarà aspectes relacionats amb l’estalvi d’aigua.

Emergència per sequera

Informació publicada el 31 de gener de 2024Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05