Pancarta 02
Pancarta 08
Pancarta 01
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Consells per evitar estafes de falsos revisors de llum i gas
Governació de l'Ajuntament adverteix sobre possibles incidents

Els casos d’estafes per falsos revisors i operaris del gas o la llum, sovint són duts a terme per grups organitzats que seleccionen víctimes, moltes vegades d’edat avançada, per tal d’aconseguir entrar dins dels domicilis per robar objectes de valor, sobretot joies i diners.

Per aquest motiu, l’Àrea de Governació de l’Ajuntament recorda que cal estar alerta i vol compartir els consells elaborats pel cos de Mossos d'Esquadra.

Molt important: les visites de comercials de llum o gas que no hàgiu sol·licitat, NO estan permeses. La companyia distribuïdora oficial té l’obligació d’avisar, per carta, del dia de la revisió, que es fa cada 5 anys. Així doncs, si algú es presenta a casa vostra per oferir-vos algun servei d’aquest tipus sense cita prèvia, truqueu a la companyia o al 112.

En el moment de la inspecció, cal tenir en compte tres aspectes fonamentals: no fer cap pagament en efectiu, no donar dades personals i/o bancàries i no dur a terme cap transferència. Els operaris oficials no reclamen diners ni tampoc informació personal. A més, el cost de la revisió es carrega sempre al rebut mensual; per tant, no cal fer cap abonament durant la visita presencial. També es recomana demanar veure l’acreditació de l’operari que realitza la inspecció.

Finalment, i en cas de patir algun intent o detectar comportaments sospitosos, cal avisar sempre la Policia Local 629 359 359.

Falsos revisors

Informació publicada el 7 de febrer de 2024Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05