Pancarta 07
Pancarta 08
Pancarta 01
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
El temporal de garbí es fa notar: cada vegada queda menys platja
L'alcalde, Albert Batlle, ha mostrat la preocupació del govern municipal per aquesta qüestió, i s´ha dirigit a la Delegació del Govern de l´Estat perquè actuï en conseqüència.

Els efectes dels darrers temporals són molt evidents i es sumen al cicle d’erosió marina que ha seguit la platja caldenca des que fa 30 anys es va fer una massiva aportació de sorra provinent del fons marí que, any rere any, ha anat desapareixent.

L’alcalde, Albert Batlle, ha mostrat la preocupació del Govern per aquesta qüestió, i s’ha dirigit a la Delegació del Govern de l’Estat perquè actuï en conseqüència. De manera immediata per restituir tota sorra que es pugui per facilitar el bany i l’accés a la platja, i a mitjà termini, perquè s’avanci eficaçment cap a la restitució dels espigons de protecció que es van dibuixar al Pla de Dinàmica Litoral del Maresme del Ministeri de Medi Ambient i la Generalitat, l'any 2015.

Batlle recorda que l'any 2022, els Grups Municipals ja es van manifestar majoritàriament en aquesta línia i que en converses mantingudes recentment amb la Demarcació de Costes de l’Estat a Catalunya, s’ha comentat que estava previst que durant l’any 2024 es concretés i contractes el projecte executiu de reforma de les platges compreses entre els ports d’Arenys i el Balís.

L’alcalde demana que aquest procés s’acceleri “abans no desaparegui tota la platja”, diu i ha proposat que des de la Delegació es convoqui una reunió urgent amb els quatre municipis afectats (Arenys, Caldes, Sant Vicenç i Llavaneres ) i la Demarcació de Costes per conèixer, valorar i consensuar les solucions a les problemàtiques plantejades, tant a curt com a mitjà termini. Batlle ja ha ofert l’Ajuntament de Caldes per acollir la trobada.

Platja Caldes d'Estrac

Platja Caldes d'Estrac

Informació publicada el 15 d'abril de 2024Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05