TermalismeGastronomiaHistòria, art i cultura
Poc ennuvolat
mín
màx
17°
Covert amb pluja escasa
mín
màx
17°
Ennuvolat amb pluja
mín
10°
màx
17°
Dilluns 19Dimarts 20Dimecres 21
TURISME
Gastronomia
Pesolada
 • pesols

  pesoladaConegut també com El poble de la Pesolada, Caldes celebra cada primavera aquest certamen gastronòmic que es centra en una varietat de pèsol anomenada "de la floreta", i que té com a trets diferencials el seu sabor fi i alhora dolç. Els restauradors locals preparen exquisideses culinàries prenent com a ingredient bàsic del pèsol de la floreta mentre dura la Pesolada, plenament consolidada amb més de 27 anys de trajectòria.


  L'originalitat i el mestratge dels restauradors locals—autèntics artesans de la cuina selecta i de prestigi— ha fet possible que la Pesolada es conegui arreu de Catalunya i esdevingui un dels millors reclams turístics de Caldes per la seva gran originalitat.
  Molta gent ve expressament a la vila per tastar aquest llegum deliciós que es conrea a la zona. En els darrers anys, la consolidació de la Pesolada ha estat prou evident i ha permès que augmenti de forma considerable els restaurants participants en aquesta cita gastronòmica originaria de Caldes d'Estrac, si bé molts pobles de la comarca dediquen cites anuals al pèsol de la floreta.

  A més de la Pesolada, els restauradors locals participen al llarg de l'any en diferents certàmens gastronòmics que es centren en productes típics del Maresme

  La gastronomia del Maresme és molt àmplia, fruit de l'activitat econòmica que s'hi desenvolupa al llarg de la comarca. Així, des de la tradició a l'evolució i innovació en les seves activitats tradicionals; des de la pesca, cultiu i producció,  passant per la transformació i consum de productes gastronòmics. La gastronomia maresmenca compta amb dos itineraris ben definits: de la terra a la taula i del mar a la taula.

  Els productes que centren aquestes rutes gastronòmiques, que compta amb la participació del bona part del sector de la restauració de Caldes són ben diversos, el pèsol de la floreta, la maduixa del Maresme, la cirera d´en Roca, el tomàquet de la pometa i Montserrat, els bolets, el fesol del ganxet, els vins de la denominació d´origen Alella, productes ecològics, el calamar d´Arenys, la sèpia, l'escamarlà, la gamba d´Arenys, la petxina lluent i el sonso.

  Caldes compta amb molts establiments on podeu gaudir d'una bona cuina:

 
Oficina de Turisme de Caldes d'Estrac
Carrer La Riera, 54
08393 Caldes d´Estrac
Tel. 937 910 588
cdst.turisme@caldetes.cat
 
Horari:
De l'1 d'abril al 30 de setembre, de 9:00h a 14:00h de dimecres a diumenge. La resta de l'any la Fundació Palau ofereix atenció i informació turística de dimarts a diumenge de 10:30h a 14:00h i les tardes de dijous a dissabte de 17:00h a 19:00h
Dilluns tancat.