TermalismeGastronomiaHistòria, art i cultura
Covert amb pluja escasa
mín
10°
màx
17°
Ennuvolat amb pluja
mín
màx
19°
Ennuvolat amb pluja
mín
12°
màx
20°
Dijous 25Divendres 26Dissabte 27


SEGUEIX-NOS A LES XARXES SOCIALS:

youtubeFacebookTwitterInstagram

TURISME
Gastronomia
Pesolada
 • pesols

  Conegut també com el poble de la Pesolada, Caldes d'Estrac celebra cada primavera aquest certamen gastronòmic que se centra en una varietat de pèsol anomenada "de la floreta", que té com a trets diferencials el seu sabor fi i alhora dolç. Els restauradors locals preparen exquisideses culinàries prenent com a ingredient bàsic el pèsol de la floreta.

  L'originalitat i el mestratge dels restauradors locals —autèntics artesans de la cuina selecta i de prestigi— han fet possible que la Pesolada es conegui arreu de Catalunya i esdevingui un dels millors reclams turístics de Caldes per la seva gran originalitat. Molta gent ve expressament a la vila per tastar aquest llegum deliciós que es conrea a la zona. En els darrers anys, la consolidació de la Pesolada ha estat prou evident i ha permès que augmenti de forma considerable els restaurants participants en aquesta cita gastronòmica originària de Caldes d'Estrac. Si bé també molts pobles de la comarca, hi dediquen cites anuals. Consulta els menus i restaurants adherits a  La Pesolada [+]

  A més de la Pesolada, els restauradors locals participen al llarg de l'any en diferents certàmens gastronòmics que se centren en productes típics del Maresme. La gastronomia del Maresme és molt àmplia, fruit de l'activitat econòmica que s'hi desenvolupa al llarg de la comarca. Així, des de la tradició a l'evolució i innovació en les seves activitats tradicionals, des de la pesca, cultiu i producció, passant per la transformació i consum de productes gastronòmics, la gastronomia maresmenca compta amb dos itineraris ben definits: de la terra a la taula i del mar a la taula.

  Els productes que centren aquestes rutes gastronòmiques, que compta amb la participació del bona part del sector de la restauració de Caldes d'Estrac, són ben diversos: el pèsol de la floreta, la maduixa del Maresme, la cirera d'en Roca, el tomàquet de la pometa i Montserrat, els bolets, el fesol del ganxet, els vins de la denominació d'origen Alella, productes ecològics, el calamar d'Arenys, la sèpia, l'escamarlà, la gamba d'Arenys, la petxina lluent i el sonso.

  Primeres petjades de la Pesolada

  Era l’any 1994 i a Caldes d’Estrac s’havia creat UNICOST (Unió de botiguers i hotelers de Caldes d’Estrac) que tenia com a presidents Domingo Comas i Claudi Batlle. Toni Suñe, actual restaurador de Can Suñe, recorda com va entrar en Domingo a la cuina del restaurant del seu pare amb una nova proposta: “Toni, tinc una idea. Farem una pesolada”. Així també ho recorda l’Emma Gironès, antiga restauradora de Caldes. “Ens va proposar fer una festa gastronòmica del pèsol” explica Gironès. Un cop feta la proposta de manera informal, es va convocar una reunió per tractar el tema seriosament “i de seguida tothom es va engrescar amb la idea”, exclama Gironès tot celebrant que aquella iniciativa hagi arribat al 28è aniversari.

  I és així, que des d'aquella primera edició fins a l’actualitat, molts dels restauradors de Caldes presenten cada mes de març un menú degustació on el pèsol és l’ingredient estrella. Segons Toni Suñe: “gràcies a aquesta iniciativa hem posat Caldes d’Estrac al mapa gastronòmic. I ho hem fet amb un producte de proximitat, com és el pèsol de la floreta, propi del Maresme".  També, cal destacar la iniciativa de conrear videopèsols, que es va fer al llarg de tres anys i va deixar un munt d’històries relacionades amb aquesta festa emblemàtica. Caldes d'Estrac compta amb molts establiments on podeu gaudir d'una bona cuina:

 
Oficina de Turisme de Caldes d'Estrac
Carrer La Riera, 54
08393 Caldes d´Estrac
Tel. 937 910 588
cdst.turisme@caldetes.cat
Enquesta de satisfacció

Horari:
De l'1 d'abril al 30 de setembre, de 9:00h a 14:00h de dimecres a diumenge. La resta de l'any la Fundació Palau ofereix atenció i informació turística de dimarts a diumenge de 10:30h a 14:00h i les tardes de dijous a dissabte de 17:00h a 19:00h. Dilluns tancat.


Logo Biosphere