Pancarta 01
Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
Inici > Salut > Carta de drets i deures de la ciutadania en relació amb la salut i l'atenció sanitària
CARTA DE DRETS I DEURES DE LA CIUTADANIA EN RELACIÓ AMB LA SALUT I L'ATENCIÓ SANITÀRIA
Aplicables a tots els serveis sanitaris, amb independència del seu nivell i de la seva titularitat jurídica.

Aquest passat any 2015  es va actualitzar la Carta de drets i deures de la ciutadania en relació amb la salut i l’atenció sanitària. Els prop de cent drets i deures que recull el document s’han estructurat en deu grans àmbits: equitat i no-discriminació de les persones; protecció i promoció de la salut i prevenció de la malaltia; accés al sistema sanitari; intimitat i confidencialitat; autonomia i presa de decisions; informació sanitària, documentació clínica i tecnologies de la informació i la comunicació; qualitat i seguretat del sistema; constitució genètica de la persona; investigació i experimentació i participació.

Des de la Regidoria de Salut volem fer arribar els drets i deures dels ciutadans i les ciutadanes de Caldes que estan recollits a la Carta de drets i deures de la ciutadania en relació amb la salut i l’atenció sanitària. L’actual realitat  social, marcada, principalment, pel paper cada vegada més actiu de les persones en la salut, i al canvi en el tipus de relació entre les persones i entre la ciutadania i les institucions, afavorit, sens dubte, per l’evolució de la tecnologia.

Aquests drets i deures són aplicables a tots els serveis sanitaris, amb independència del seu nivell i de la seva titularitat jurídica.

El sistema sanitari és un dels pilars bàsics de la societat moderna i s’orienta a protegir i fomentar la salut i a prevenir i tractar les malalties. La Generalitat de Catalunya destina molts recursos perquè el sistema sanitari funcioni amb una excel•lent qualitat, doni cobertura a tota la ciutadania i aconsegueixi millorar l’estat de salut de la població.

Cal que  entre tots, ens comprometem  hi col•laborem, fent-ne un ús responsable, mantenint uns hàbits de vida saludables, participant en les activitats de prevenció i informant-nos dels nostres drets i deures per tal de contribuir a la seva millora i a la seva sostenibilitat, segons ens recomana el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Per qualsevol dubte podeu adreçar-vos aquesta regidoria, que restem a la vostra disposició

Joan Baró
Regidoria de Salut
Ajuntament Caldes d’Estrac

Consultar la Carta de drets i deures de la ciutadania en relació amb la salut i l’atenció sanitària   [+]

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05