Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 07
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Es reprèn el Servei de Suport Educatiu i Social
El projecte municipal vol continuar donant una resposta integral a les necessitats educatives i socials dels infants i joves del municipi a través d'un acompanyament personalitzat dels menors i de sessions conjuntes amb les famílies

Servei de Suport Educatiu i SocialAquesta setmana, l’Àrea d’Acció Social i Atenció a les Persones de l’Ajuntament de Caldes torna a iniciar el Servei de Suport Educatiu i Social (SSEiS). Després de mesos sense poder oferir-lo a causa de les restriccions establertes per les autoritats sanitàries per a contenir la pandèmia, el projecte municipal torna a engegar motors després d’haver obtingut el vistiplau del PROCICAT i comptar amb un Decret d’Alcaldia que ho valida. “El Servei de Suport Educatiu i Social és indispensable per donar suport a situacions de possible risc social i vulnerabilitat. Per aquest motiu, hem insistit molt per aconseguir que les autoritats sanitàries el considerin un servei essencial i poder tornar a oferir-lo als infants i joves de Caldes”, explica la regidora d’Acció Social i Atenció a les Persones, Laura Aloy. 

El Servei de Suport Educatiu i Social va néixer el curs escolar 2016-2017, i des de llavors té com a objectius centrals proporcionar atenció a tots els infants i adolescents en situació de risc i donar suport a les seves famílies per aconseguir que els menors tinguin cobertes les seves necessitats bàsiques i garantir un nivell de benestar. El projecte compta amb la col·laboració dels Serveis Socials municipals i dels centres educatius que ajuden a identificar els infants i adolescents que poden formar part del programa municipal. 

Pel que fa a la metodologia, una integradora social ofereix atenció personalitzada directa als menors els dilluns, dimarts i dijous. A partir d’un treball de reforç educatiu, la professional aprofita per dinamitzar tallers i dinàmiques on abordar hàbits, valors, normes, emocions i competències com a part d’una important tasca socioeducativa. Durant les sessions, els menors es distribueixen en dos grups d’edat (Primària - infants de 5è i 6è de Primària i Secundària - adolescents de 1r i 2n d’ESO) per tal de fer possible un millor acompanyament i suport. Així mateix, el SSEiS organitza sessions socioeducatives amb les famílies per fomentar l’aprenentatge de noves competències i reforçar els vincles familiars. 

Amb la voluntat de donar una resposta integrada a les necessitats educatives i socials dels infants i joves, els propers mesos, el SSEiS continuarà posant el focus en potenciar les capacitats cognitives dels menors, afavorir el seu desenvolupament personal i promoure la integració social al municipi seguint les mesures de seguretat i prevenció oportunes.

Informació publicada el 17 de novembre de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05