Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Nova activitat per a la gent gran del municipi
La proposta, que començarà el pròxim dilluns 3 de maig, vol oferir als avis i les àvies del poble un espai de trobada on parlar, riure i compartir

PassejadesEl pròxim dilluns 3 de maig, l’Àrea de Gent Gran de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac posarà en marxa una nova activitat per als avis i les àvies del municipi. Tots els dilluns, de 10.30 a 12 hores, s’organitzaran suaus passejades pel poble dinamitzades per la tècnica de gent gran. Els grups seran de com a màxim cinc persones. L’activitat, que començarà a La Fabriqueta (carrer La Riera, 5-9), està pensada per a persones majors de 60 anys que tinguin ganes de compartir, riure i parlar. «Abans organitzàvem les xerrades-cafè al Casal d’Avis, però les restriccions per a contenir la pandèmia no ens permeten fer-les. Aquests dos últims mesos hem estat treballant en una alternativa, perquè volíem oferir un espai de trobada segur als avis i les àvies del poble, que han viscut durament els efectes de la Covid-19. Amb aquesta voluntat, actualment estem treballant en diferents propostes d’activitats», explica la regidora de Gent Gran, Laura Aloy.

L’objectiu principal de la nova proposta és fer front a la solitud de la gent gran i fomentar els hàbits saludables. «Aquesta activitat, igual que la que es feia abans de la pandèmia al Casal d’Avis, també serveix per a detectar algun possible cas en el qual podem incidir de manera directa des de l’Ajuntament. A vegades per vergonya, per por o per desconeixement d’allò que s’ofereix des de Serveis Socials, venir a demanar ajuda és quelcom feixuc i d’aquesta manera, les passejades també són una eina de detecció. També, ens serveix per saber quins neguits o quins temes són importants per a la població de més de 60 anys del poble i això ens ajuda a la programació de futures activitats que puguin tenir importància per a aquest col·lectiu. La pandèmia de la Covid-19 ha fet que molts avis i àvies no surtin de casa per por i això ha afectat la seva mobilitat i el seu estat d’ànim. Amb aquesta activitat, volem revertir-ho i acompanyar-los de manera segura», afirma la tècnica de gent gran i psicòloga de l’Àrea de Serveis Socials. A més de passejar pel poble, la iniciativa preveu conversar sobre temes que poden ser d’interès per a la gent gran, com la Covid-19, els hàbits saludables, els ajuts municipals o el futur. Cada setmana, la tècnica de gent gran plantejarà un seguit de temes, que s’aniran adaptant en funció de les necessitats i inquietuds del grup.

Per a participar en les passejades, cal apuntar-se a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania. Un cop fet el tràmit, la tècnica de gent gran distribuirà els grups i trucarà a les persones inscrites per informar-les de quin dilluns podran participar en l’activitat.

Informació publicada el 30 d'abril de 2021Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05