Pancarta 02
Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Caldes se suma a la commemoració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+
Sota el lema "Caminant cap a la igualtat", l'Àrea de Dona i Polítiques d'Igualtat, amb el suport de les àrees de Joventut i Cultura, organitza un conjunt d'activitats emmarcades en la diada

BlacóLes polítiques LGTBI+ es regeixen per la Llei 11/2014, de 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, on s’estableixen les condicions per garantir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals (LGBTI), en facilita la participació i la representació en tots els àmbits de la vida social i promou la supressió d’estereotips que afecten la imatge de les persones LGBTI.

És voluntat de l'Àrea de Dona i Polítiques d’Igualtat i de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac desenvolupar accions de sensibilització i d’intervenció en l’àmbit LGTBI+ per tal de conscienciar, donar visibilitat i promocionar la tolerància i la convivència en la diversitat sexual i de gènere. Per aquest motiu, l’Àrea de Dona i Polítiques d’Igualtat, sota el lema “Caminant cap a la Igualtat”, i en col·laboració amb les àrees de Joventut i Cultura, ha organitzat un seguit d’activitats per donar suport aquesta diada.

El passat diumenge 27 de juny, es va representar l’espectacle “Arrels” a la Sala Cultural del poble, un musical de Mateu Peramiquel i Mar Puig on els protagonistes van transmetre la vivència del trànsit d’un infant trans oferint un espai de reflexió que no va deixar indiferents a cap dels/les espectadors/es. A més, l’Espai Jove ha organitzat per dimecres 30 de juny un cinefòrum amb temàtica LGTBI+ i per divendres 2 de juliol un taller de xapes reivindicatives. En la mateixa línia, en tota la comarca del Maresme, podeu trobar diverses activitats programades per ajuntaments i entitats. Podeu consultar la programació en aquest enllaç. El Consell Comarcal del Maresme estrena aquest any un concurs literari de relats curts centrat en la diversitat sexual i de gènere. Les obres es poden presentar fins al 30 de juny.

SAI Mataró

També, us recordem que al Maresme tenim ubicat a Mataró el SAI (Servei Atenció Integral) que permet avançar cap a una societat més igualitària que protegeixi qualsevol persona que senti vulnerats els seus drets amb motiu de la seva orientat sexual, identitat o expressió de gènere.

El SAI és un servei d’informació i assessorament en temes de diversitat sexual i de gènere adreçat a la ciutadania, i en especial a les persones en situació de discriminació o violència per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. El servei ofereix:

• Informació i assessorament legal a les persones que pateixen o hagin patit algun tipus de discriminació.
• Informació i assessorament psicològic sobre la diversitat sexual a persones i familiars que ho precisin.
• Tramitació de demandes administratives per LGTBI.
• Accions de prevenció i sensibilització.

Informació publicada el 28 de juny de 2021Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05