Pancarta 08
Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
S'obre la nova convocatòria d'ajuts PUA per a persones amb discapacitat
La prestació d'atenció social a les persones amb discapacitat de la Generalitat de Catalunya es podrà sol·licitar de manera presencial i telemàtica fins al pròxim dijous 21 d'octubre

PUA 2021El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha presentat la convocatòria anual de la prestació d’atenció social a les persones amb discapacitat (PUA). El programa està destinat a persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33% reconeguda abans dels 65 anys. L’objectiu és promoure l’autonomia personal de les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial, millorar la seva qualitat de vida i fomentar la seva integració social.

En concret, la prestació consisteix en un percentatge del cost de l’adquisició del producte o actuació que se sol·licita, que s’estableix en funció dels ingressos econòmics de la persona amb discapacitat, així com de les seves condicions socials. En aquest sentit, el conjunt de tipologies per les quals es pot demanar l'ajut són: per l’obtenció o reconversió del permís de conduir; per l’adaptació del vehicle; per als desplaçaments per a atenció precoç; per als desplaçaments per a ensenyament per a majors de 16 anys; per a cursos d’aprenentatge de llengua de signes per a majors de 16 anys; per a intèrpret i guia intèrpret a alumnat amb deficiència auditiva o auditiva i visual més gran de 16 anys que cursen ensenyament reglat postobligatori o formació ocupacional en centres autoritzats, i per a productes de suport per a discapacitat visual, auditiva, física, sordesa i sordceguesa, entre altres.

Fins al pròxim dijous 21 d’octubre, a les 14 hores, les persones interessades poden trobar les sol·licituds i tramitar els nous ajuts de manera telemàtica en aquest enllaç.

Així mateix, es poden entregar les sol·licituds a l’Oficina d’Afers Socials i Famílies de Mataró, al carrer de Nàpols, número 18, fins al pròxim dijous 21 d’octubre o a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de Caldes d’Estrac fins al pròxim dimarts 19 d’octubre.

Informació publicada el 24 de setembre de 2021Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05