Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 08
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Les famílies monomarentals i monoparentals de Caldes d'Estrac ja poden sol·licitar una bonificació de fins al 40% de l'Impost de Béns Immobles
Les sol·licituds es poden presentar telemàticament a través del web municipal o de forma presencial a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania fins al pròxim dijous 16 de desembre

IBI Monomarentals i Monoparentals 2021Dins de les competències municipals de prevenció i atenció a les famílies, l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac anualment dona suport econòmic a les famílies monomarentals i monoparentals del municipi en el pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI) de l’habitatge habitual. Enguany, la subvenció, que es va posar en marxa l’any 2016, preveu un ajut màxim del 40% de l’impost de l’any 2021 amb un topall de 300 euros. Per a accedir-hi, les famílies han de tenir el carnet vigent o en tràmit de família monoparental i han de viure i estar empadronades a Caldes d’Estrac, concretament a l’immoble del qual es demana la subvenció.

Les famílies beneficiàries poden ser propietàries, copropietàries o usufructuàries de l’habitatge, sense estar subjectes al valor cadastral de l’immoble, ja que es valora la sobrecàrrega econòmica i emocional i el fet que implica la cura dels fills i de les filles per part del progenitor que té la guarda i custòdia. També, s’ha establert que les famílies que tenen alhora la condició de famílies nombroses i famílies monomarentals o monoparentals només puguin accedir a la subvenció de l’Impost sobre Béns Immobles si se’ls hi ha denegat prèviament la de famílies nombroses durant l’any en curs.

«Amb aquests ajuts, volem garantir la no discriminació respecte a les famílies nombroses, que mitjançant una altra normativa ja tenen contemplada una bonificació de l’Impost sobre Béns Immobles», afirma la regidora d’Acció Social, Laura Aloy.

El període per a presentar les sol·licituds comença avui, dijous 2 de desembre, i s’allargarà fins al pròxim dijous 16 de desembre. Els tràmits es poden fer telemàticament a través del web municipal o de forma presencial a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament de Caldes d'Estrac.

Sol·licitud IBI Monomarentals i Monoparentals

Sol·licitud IBI Monomarentals i Monoparentals

Fitxer: sol._actualitzada_amb_les_bases_del_2021.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 75.38 kB

Informació publicada el 2 de desembre de 2021Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05