Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 07
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
AGERMANAMENT
 • porta campana de castelfrancoDes d'octubre de l'any 2003 Caldes d'Estrac i la població italiana de Castelfranco di Sopra estan agermanades. Des d'aleshores s'han celebrat diverses actvitats de caire cultural, gastronòmic i esportiu a ambdós municipis.

  Castelfranco di Sopra és un municipi de la Toscana italiana de quasi 2800 habitants, situat a meitat camí entre Florència (aproximadament a 35 Km), Arezzo (aproximadament a 25 Km) i Siena (aproximadament a 50 Km), té una extensió territorial de 28 Km2  i està situat al pendent del massís del Pratomagno.
  El seu centre històric (280 m ) és d´origen medieval  i conserva encara testimonis del passat, com la Torre i la muralla, els palaus històrics i algunes esglésies del segle XIII fins al XVII.

  Les activitats econòmiques  més importants són l´agricultura (productes molt preuats són l´oli i el vi), l´artesania (sobretot pelleteries) i el turisme rural i eno-gastronòmic (és una de les poblacions de la Toscana amb la densitat més alta d´estructures agroturístiques.

  le belze castelfrancoEl municipi compta amb diversos equipaments d´ús públic com ara una biblioteca –que acull un arxiu històric de gran prestigi, amb documents des del segle XIV-, un teatre municipal amb un aforament de 300 llocs, i diversos equipaments esportius.

  Són nombroses les entitats de servei voluntari existents a la vila italiana, dedicades, entre altres, al camp sanitari, amb una associació de donants de sang; a la protecció civil i ambiental; una associació Pro-Natiu (activa per a la promoció turística i l´organització de les nombroses festes del nostre municipi), dos Grups Teatrals, una Escola de Música, un Grup Coral, associacions esportives per al futbol, el ciclisme i el joc del “Bocce”, així com un Oratori Parroquial relacionat amb l´església local.


  cerimonia agermanamentActivitats comunes

  Des de l´octubre de 2003, data de l´agermanament entre Castelfranco i Caldes, s´han celebrat diverses activitats comunes i d´intercanvi entre els dos municipis:

  Any 2004

  • Febrer. S´inicia un curs d´italià a l´Equipament de Promoció Econòmica i Cultural.
  • Abril. Inauguració  a Castelfranco di Sopra d´un nou equipament esportiu que porta el nom de Caldes d´Estrac: el bocciodromo (pavelló dedicat a la petanca). Es celebra el 1r Torneig triangular de Petanca amb Castelfranco di Sopra com a amfitriona i les poblacions de Caldes d´Estrac i Saint Saturnin les Apt com a convidades (St. Saturnin també està agermanada amb Castelfranco).
  • Juliol.  Una petita delegació de Castelfranco di Sopra visita Caldes d´Estrac per concretar les activitats que es portaran a terme a l´octubre amb el trasllat de l´exposició de la Fundació Palau sobre Ramon Llull que s´exposarà a Arezzo i Castelfranco els mesos d´octubre i novembre.
  • Agost.  La Colla de Geganters i Grallers de Caldes participa a les Festes del Perdono de Castelfranco di Sopra (és la seva Festa Major)
  • Octubre. Una delegació de Caldes d´Estrac formada per regidors, representants d´associacions, veïns i veïnes de Caldes visita Castelfranco amb motiu de l´exhibició de l´exposició de la Fundació sobre Ramon Llull que es realitza a Arezzo i Castelfranco di Sopra.
  • Novembre. Una delegació d´artistes de Castelfranco di Sopra participen a la V Trobada de Creadors Locals de Caldes d´Estrac.

  Any 2005

  • Juny. Una delegació de Castelfranco di Sopra ve a Caldes per cuinar pizza i fer un sopar popular. Es celebra també la 2a edició del Torneig triangular de Petanca, aquesta vegada a Saint Saturnin les Apt, amb la participació del Club de Petanca de Caldes.
  • Setembre. Segon curs d´italià a l´Equipament de Promoció Econòmica i Cultural.

  Any 2006

  • Abril. Una delegació de Caldes d´Estrac  viatja a Castelfranco di Sopra juntament amb alumnes i professors de l´Escola de Restauració i Cambreria del Gremi d´Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme per oferir a la població de Castelfranco un sopar popular a base de plats catalans i paella.
  • Setembre. Caldes d´Estrac acull el 3r Torneig triangular de Petanca dins els actes de Festa Major.

  Any 2007

  • Juliol. Torneig de Vòlei platja a Caldes d´Estrac, memorial Andrea Perini (anterior alcalde de Castelfranco) organitzat per l´Associació Esportiva de Caldes d´Estrac.
  • Setembre 4t Torneig Internacional de Petanca. Aquesta edició se celebrarà a Castelfranco di Sopra. Hi assisteixen els jugadors del Club de Petanca de Caldes.

  Any 2008

  Setembre. 5è Torneig Internacional de Petanca. Aquesta edició se celebra a Saint Saturnin les Apt. Hi assisteixen els jugadors del Club de Petanca i acompanyants.

  Any 2009

  Setembre. 6è Torneig Internacional de Petanca. Se celebra a Caldes d´Estrac. Els jugadors italians venen acompanyats d´un autocar amb veïns i veïnes de Castelfranco per gaudir dels actes de Festa Major.  En aquesta ocasió, els jugadors de Saint Saturnin no es poden desplaçar a Caldes.

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05