TermalismeGastronomiaHistòria, art i cultura
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa
mín
21°
màx
28°
Poc ennuvolat
mín
19°
màx
28°
Descobert
mín
19°
màx
28°
Dimecres 4Dijous 5Divendres 6
ITINERARI TURíSTIC I CULTURAL AUTOGUIAT
1. El carrer de la Santema i la Fundació Palau
 • El carrer de la Santema, construït al voltant de 1900, és el primer carrer de cases de lloguer destinat a acollir la gent de l’estiueig .

  La casa número 1 d’aquest carrer i els terrenys del darrere (ara Parc Muntanyà) van ser adquirits per Adolfo Montañá, un dels últims indianos del segle XX, natural de Granollers que, quan va tornar de Cuba l’any 1934, s’hi va fer construir una luxosa casa (avui dia la Fundació Palau), que juntament amb els terrenys, va esdevenir una gran mansió amb jardí i pineda que llinda amb el Puig Castellar i la Torre dels Encantats.

  Algunes permutes amb l’Ajuntament de Caldes, els anys 80, van permetre que aquest edifici esdevingués un equipament cultural i el jardí privat un parc públic.

  Al costat mateix hi havia un edifici utilitzat durant més de cent anys com a escola per les monges dominiques, on hi anaven nenes i pàrvuls. Per això, es coneix com la “Casa de les monges”. 

  La Fundació Palau

  Inaugurada el maig del 2003, és un equipament cultural que té com a objectiu recollir i mostrar al públic el fons pictòric i escultòric de Josep Palau i Fabre, juntament amb la seva biblioteca privada que inclou la seva obra literària i biogràfica, així com documentació personal.

  La Fundació acull per una banda, el conjunt d’obres de pintura catalana de la col·lecció Palau i Fabre, una cinquantena d’obres de diferents generacions d’artistes al llarg de tot el segle XX. Són pintures, dibuixos, escultures i gravats de mestres coetanis de Josep Palau i Oller, pare de Palau i Fabre, entre els quals destaquen Mompou, Torres-García i Gargallo, i posteriors, com Rebull, Grau Sala, Clavé i Malloll Suazo. La col·lecció Palau també compta amb obres de Miró i Tàpies, que comparteixen espai amb els artistes llatinoamericans que va conèixer a París, com Sergio de Castro i Manuel Felguérez. A la segona planta de l’edifici s’exposa l’obra de Picasso, l’artista que més va fascinar a Josep Palau i Fabre, a qui va conèixer i de qui n’és biògraf. 

  A l’edifici de la Casa de les monges, la Fundació s’amplia amb una nova sala d’exposicions dedicada a artistes actuals com Miquel Barceló, Perejaume o Pepe Yagües, entre altres.

 • Mapa itinerari turístic

 
Oficina de Turisme de Caldes d'Estrac
Carrer La Riera, 54
08393 Caldes d´Estrac
Tel. 937 910 588
cdst.turisme@caldetes.catQR Enquesta satisfacció
Enquesta de satisfacció

Horari:
De l'1 d'abril al 30 de setembre, de 9:00h a 14:00h de dimecres a diumenge. La resta de l'any la Fundació Palau ofereix atenció i informació turística de dimarts a diumenge de 10:30h a 14:00h i les tardes de dijous a dissabte de 17:00h a 19:00h. Dilluns tancat.

Informació actualitzada Covid -19 i Viatges a CatalunyaLogo Biosphere