TermalismeGastronomiaHistòria, art i cultura
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa
mín
21°
màx
28°
Poc ennuvolat
mín
19°
màx
28°
Descobert
mín
19°
màx
28°
Dimecres 4Dijous 5Divendres 6
ITINERARI TURíSTIC I CULTURAL AUTOGUIAT
8. L’estació del ferrocarril
  • El 8 d’octubre del 1848 s’inaugurà la primera línia de ferrocarril de la península entre Barcelona i Mataró, gràcies a l’empenta del mataroní Miquel Biada i Bunyol. Quasi nou anys després, el 10 de gener del 1857, el recorregut es perllongà fins a Arenys de Mar, amb la qual cosa, Caldes quedà unit a la Ciutat Comtal. L’arribada del tren –acollida com un gran esdeveniment– va canviar la vida d’aquesta vila marinera i va afavorir el fenomen de l’estiueig.

    En aquell temps circulava un tren que sortia de Caldes a les 8 del matí directe cap a Barcelona i que feia el recorregut invers a les 8 de la tarda, anomenat La Flecha de Oro. Era tot un espectacle contemplar-n l'arribada, cosa que sovint feia més d’un vilatà curiós.

    Darrere de l’estació es condicionà un gran parc arbrat que es convertí en lloc de reunió i punt de referència per a tots aquells qui anaven i venien amb el tren. Josep Brunet a L’Avenç  (agost 1890) ens el descriu així: “Lo que més sorpren al que arriba aquí per primera vegada es la hermosura de verdor i frondositat del petit parc o jardí de l’estació, y que l’empresa del ferrocarril te un especial cuidado en fer-lo conrear degudament perque guardin la seva natural bellesa les plantes i arbres, l’espessó de les fulles es tanta que no deixa pasar els raitjos de sol ni al mig dia (…) donan al jardi una abundancia d’ombra i frescor”.

  • MAPA ITINERARI

 
Oficina de Turisme de Caldes d'Estrac
Carrer La Riera, 54
08393 Caldes d´Estrac
Tel. 937 910 588
cdst.turisme@caldetes.catQR Enquesta satisfacció
Enquesta de satisfacció

Horari:
De l'1 d'abril al 30 de setembre, de 9:00h a 14:00h de dimecres a diumenge. La resta de l'any la Fundació Palau ofereix atenció i informació turística de dimarts a diumenge de 10:30h a 14:00h i les tardes de dijous a dissabte de 17:00h a 19:00h. Dilluns tancat.

Informació actualitzada Covid -19 i Viatges a CatalunyaLogo Biosphere